Contrabandistă de 21 de ani prinsă în Vama Siret cu 350 de pachete cu țigări

Ieri, 05 ianuarie a.c., în jurul orei 08.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, o femeie, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, I. B., în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 350 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 525 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 13.800 de lei a fost indisponibilizat întrucât avea  un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional de către lucrătorii Biroului Vamal Siret, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *