Contrabandiști scăpați cu focuri de armă peste graniță, la Straja. Au abandonat coletele conținând 3000 de pachete cu țigări

Marți, 3 august, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Aceștia au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care contrabandiștii au observat echipajul Poliției de Frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

La scurt timp grănicerii  ucraineni au transmis  poliţiştilor de frontieră români că  pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean ucrainean. 

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *