Contract semnat pentru autobuzele electrice din municipiul Suceava, la ADR Piatra Neamț de primarul Ion Lungu și președintele director general Vasile Asandei. Investiție de 116 milioane de lei

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis astăzi că, împreună cu președintele director general al ADR  Piatra Neamț, Vasile Asandei, a semnat contractul pentru proiectul ”Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”. Este vorba despre aducerea de autobuze electrice , realizarea unei autobaze pentru acestea, amenajarea stațiilor existente ale sistemului de transport public local , un centru de supraveghere video dar și reabilitarea străzii Vasile Pârvan.

Valoarea totală a proiectului este de 116,189 milioane de lei, aproximativ 25 de milioane de euro. Valoarea eligibilă este de 103,584 milioane de lei. Contribuția municipiului Suceava va fi de 2%, respectiv 2,07 milioane de lei. Durata de implementare, conform contractului de finanțare, este de 30 de luni.

”După realizarea acestui proiect, vom avea în municipiul Suceava o societate de transport de călători performantă, un sistem de transport public civilizat, cu prețuri suportabile pentru cetățeni! Doamne ajută!”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, după semnarea contractului pentru autobuze electrice în municipiul reședință de județ.

Se știe că în municipiul Suceava sunt așteptate, de ceva vreme, 40 de autobuze electrice pentru achiziționarea cărora urmează să fie alocate fonduri europene. Din motive felurite, semnarea contractului pentru acest proiect municipal cu ADR și implicit cu gestionarii fondurilor europene s-a tot amânat.

Acum, fiind toate condițiile solicitate de Uniunea Europeană și de ADR Piatra Neamț îndeplinite, locuitorii municipiului Suceava așteaptă ca în 30 de luni ( până la începutul verii anului 2022, la un prim calcul),  în municipiul Suceava vor funcționa acele mult așteptate autobuze electrice, implementate cu bani europeni.

Peste ocean, americanii prefigurează în preajma aceleiași date, lansarea primei nave spațiale cu echipaj, către planeta Marte. Doamne ajută! Și pentru americani dar și pentru suceveni!.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *