Contractul cu Electroconstrucţia Elco Iaşi pentru iluminatul stradal în cartierul Europa ar putea fi reziliat, anunță primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat azi că are în vedere rezilierea contractului cu firma care s-a angajat să instaleze rețeaua de iluminat stradal din cartierul ”Europa” – Tătărași. Declarația a fost făcută după comandamentul pe investiții convocat săptămânal, în fiecare dimineață a zilei de marți și are legătură cu neputința firmei care a câștigat licitația pentru această investiție de a aduce și a instala stâlpii de iluminat, lucrare care trebuia să fie terminată la jumătatea acestui an. Mai mult, Ion Lungu i-a criticat și pe unii angajați ai Primăriei Suceava, care se comportă ca și când ar fi avocații firmei Electroconstrucţia Elco Iaşi, cea care trebuia să facă investiția.

”La energie electrică în cartierul Europa sunt total dezamăgit. Nu am alți termeni să folosesc decât că, pe românește, sunt oameni neserioși. A ajuns iarăși la urechile mele că stâlpii sunt aduși la Iași. Nu mă încălzește acest lucru. Am așteptat jumătate de an acești stâlpi iar când au venit, nu au fost buni. Salariații din Primărie sunt destul de indulgenți, parcă ar fi avocații lor. Ce scuze să mai găsesc dacă jumătate de an nu au făcut nimic. Vom încerca să reziliem contractul, să dăm la altcineva. Este o situație foarte delicată.

Încă de la începutul lunii octombrie, primarul Ion Lungu arăta că cea mai importantă problemă a toamnei pentru investițiile din municipiul Suceava, reieșită din discuțiile purtate cu constructorii în cadrul comandamentului matinal de astăzi de primarul Ion Lungu, o reprezintă situația utilităților din noul cartier ”Europa”, ridicat repede în zona Tătărași.

Am arătat cu acel prilej că Ion Lungu prefigura faptul că iluminatul public în noul cartier mai are de așteptat pentru că nu au ajuns stâlpii ce trebuiau aduși din import. Au venit, este drept, niște stâlpi care însă nu erau conform comenzii date de firma care a câștigat licitația. Ba că erau rotunzi, ba că erau pătrați.
Ion Lungu a explicat atunci că:
”La iluminatul din Cartierul Europa ne învârtim în cerc. Acum o săptămână a venit un director de la Electroconstrucţia Elco Iași la Suceava. Spunea că are stâlpii în vamă. Că nu are trailer. Ne-am oferit noi – îți dăm un trailer. Acum spun că a fost comanda greșită, că nu erau rotunzi, că erau de nu știu de care și i-au schimbat”.

Dar nici sucevenii care și-au ridicat case în cartierele noi ale municipiului reședință de județ nu se lasă mai prejos, dacă este vorba de a împiedica investițiile de interes public. Ion Lungu a dat un exemplu din unul dintre cartierele ”private”, ale orașului:
”În ceea ce privește extinderea rețelelor electrice în cartierele private, oamenii fac de capul lor gardurile, drumurile, care sunt destul de înguste. A venit cineva care a spus că dacă se pune un stâlp pe proprietate publică, se îngustează drumul. Noi nu ne pronunțăm, lucrăm cu materialul clientului iar schițele cadastrale se fac la Cadastru, nu la noi. Am găsit o soluție de compromis, un cetățean care ne lasă să punem un stâlp pe o proprietate privată, astfel încât să putem merge cu lucrarea mai departe, mai fiind de montat zece stâlpi”, a exemplificat Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.