”Control tematic inopinat”, anunțat de Prefectură pentru verificarea respectării măsurilor anticovid la nivelul județului Suceava, în vederea reluării serviciilor medicale la Spitalul Județean

Prefectura Suceava a anunțat că în urma analizelor realizate în cadrul ședințelor extraordinare a CJSU Suceava, a fost adoptat Planul de control tematic inopinat (pe neașteptate, cf. DEX) pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, precum și analizarea situației generate de pandemia COVID-19 la nivelul județului Suceava, în contextul furnizării serviciilor medicale de urgență de către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conform destinației anterioare perioadei de pandemie.

Ulterior, în cadrul unei ședințe tehnice la care a participat conf. univ. dr. Lucian Indrei, coordonator regiunea Moldova pentru gestionarea Covid-19, prefectul județului, împreună cu conducerea Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Suceava, a fost analizat planul de revenire graduală a activității medicale anterioare pandemiei, propus de către conducerea spitalului județean.

Concluziile analizei de specialitate au condus la posibilitatea revenirii aripei noi a spitalului județean la o activitate medicală normală, în mod etapizat, sub condiția asigurării separării circuitelor funcționale Covid-19 și non-Covid și delimitarea zonei tampon.

 În acest sens, astăzi, în vederea avizării din punct de vedere epidemiologic a soluției propuse, doamna doctor epidemiolog Dana Marcoci din cadrul D.S.P. Neamț, va proceda la analizarea circuitelor funcționale și a spațiilor propuse.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *