Controlul făcut la centrul de vaccinare anticovid de la Spitalul Rădăuți a fost direcționat politic? Reacție a managerului Spitalului, Traian Andronachi

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, pune pe seama campaniei concertate care se desfășoară în ultimele lui împotriva sa, recentul control efectuat de DSP Suceava care s-a soldat cu amendarea medicului responsabil pentru gestionarea programului de vaccinare anticovid  cu 5000 de lei. Reamintim că în urma verificărilor făcute, s-a constatat că, la centrul de vaccinare din Spitalul Rădăuți, s-au folosit peste 550 de doze de vaccin anticovid pentru persoane care nu erau programate pe platforma centrală, creată de Ministerul Sănătății.

Prezentăm în cele ce urmează punctul de vedere al managerului Traian Andronachi, publicat pe contul propriu de facebook:

 

”Până unde s-a ajuns!!!

În baza unei reclamații formulată de “un binevoitor” care cu siguranță viza managerul spitalului, în niciun caz pe dl doctor, s-a ajuns la amendarea unui medic!

De ce??

Pt că, conform legii, coordonator al centrului de vaccinare este un medic.

Așadar, un medic, care voluntar și gratuit și din spirit civic, din timpul lui neliber, ca liber nu mai e de mult, își sacrifică acele ore în care putea să stea acasă, cu familia lui, se sacrifică pentru a îndeplini cerințele impuse de legiuitor… atâta timp cât celelalte centre comunitare care trebuiau deschise.. sunt la fel de inchise.. de ce?? .. pentru că, după aproape un an de epuizare, învigându-și frica, luptându-se zi de zi pentru a salva vieți și în contextul acestei pandemii… tot el, medicul, trebuie sa plătească!

Tot el e găsit vinovat pentru un sistem neputincios, plin de lacune, de contradicții legislative, de nedreptăti.

El, medicul, care nu a făcut nimic altceva decât ceea ce știe! A respectat indicațiile și a încercat să facă bine. Și pentru asta trebuie pedepsit.

Trebuie pedepsit pentru că a îndrăznit să nu cedeze, să nu fugă de răspundere, să respecte indicațiile primite tocmai… de la DSP!! Și pentru asta trebuie amendat, trebuie umilit, trebuie găsit vinovat, pentru că sistemul nu e… nu e vinovat!

Domnului doctor Manta Andrei, medic specialist cardiolog la spitalul Rădăuți, tot respectul meu și toată considerația!

Îmi cer scuze de la dumneavoastră pentru nedreptatea care vi s-a făcut!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *