Copaci tăiați și lemn vândut ilegal la Udești și Bosanci

Sâmbătă, 16 martie 2019, în jurul orei 10.00, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie și lucrători ai Gărzii Forestiere au depistat, pe raza comunei Udești, județul Suceava, trei persoane care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

Jandarmii au constatat că în dimineața respectivă trei bărbați cu vârsta de 25, 38 și respectiv 46 de ani, cu domiciliul în comuna Udești, s-au deplasat cu două atelaje hipo în zona împădurită cunoscută sub denumirea de “Luncușoara”. Folosindu-se de două drujbe și două topoare, aceștia au tăiat 9 arbori din speciile tei și carpen, nemarcați de lucrătorii silvici, de pe un teren care nu le aparţine, cu intenţia de a-i încărca în atelajele hipo și de a-i transporta la domiciliu.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, care au fost predate Postului de Poliţie Udești pentru continuarea cercetărilor, iar cantitatea de aproximativ 7 mc de material lemnos a fost dată în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.

În aceeași zi, în jurul orei 09.00, un echipaj de jandarmerie a depistat în imediata apropiere a pieței din comuna Bosanci, județul Suceava, trei persoane care comercializau material lemnos fără documente de proveniență.

Cei trei bărbați, cu vârsta de 28, 46 și respectiv 50 de ani, cu domiciliul în comuna Slatina, ofereau spre vânzare, din autoutilitarele personale, cantitatea totală de 2,56 mc cherestea rășinoase și lemn de foc rășinoase fără a avea avize de însoțire a acestora.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 1300 lei, a fost dat în custodie Ocolului Silvic Dolhasca, transmite Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *