Copii de la Casa de tip Familial ”Prietenia” și beneficiari de la centrele de recuperare pentru persoane cu handicap Pojorâta și Sasca Mică, în vizită la muzee, de Ziua internațională a muzeelor. Comunicat

În fiecare an, în data de 18 mai, este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, care are ca obiectiv promovarea şi aducerea la cunoştinţa publicului a rolului acestor instituţii de cultură în dezvoltarea societăţii.

În anul 2021, tema zilei a fost  „The Future of Museums: Recover and Reimagine”, prilej cu care, muzeele, specialiştii şi comunităţile lor au fost  invitate să creeze, să conceapă şi să împărtăşească noi practici de (co-)creare de valoare, noi modele de afaceri pentru instituţiile culturale şi soluţii inovatoare pentru provocările sociale, economice şi de mediu din prezent, potrivit https://icom.museum/.

O astfel de zi nu putea să treacă fără a fi marcată și de beneficiarii sistemului de protecție din cadrul centrelor rezidențiale și de tip familial ale DGASPC Suceava.

Astfel încât, copiii și tinerii de la Casa de tip Familial ”Prietenia” din orașul Solca,  au vizitat Muzeul Solca de unde au aflat lucruri noi și interesante, în imagini  și obiecte despre istoria localității Solca.

Beneficiarii din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane cu Handicap Pojorâta au marcat această zi, prin vizita la unul dintre cele mai interesante  muzee din Câmpulung Moldovenesc – Muzeul Etnografic „Ioan Grămadă”.

De asemenea, o parte din beneficiarii de la Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, au primit cu  emoție si curiozitate ideea de a vizita, un muzeu fascinant – Muzeul Apelor din Fălticeni.

Pe lângă bucuria de a vizita un astfel de muzeu, cu exponate extrem de interesante, beneficiarii noștri au avut surpriza de a se întâlni cu oceanologul Mihai Băcescu, care le-a dezvăluit multe secrete din lumea fantastică a apelor și oceanelor.

Director executiv, Georgeta Nadia Crețuleac      

                      

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.