Copii răniți la schi și la săniuș pe pârtia mare de la Humor dar și pe o pârtie mică de la Arghira – Preutești

Luni după amiază, pe la  ora 14.15, patrula de serviciu a Poliției de pe raza orașului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de către salvamontul de serviciu, despre faptul ca un copil s-a accidentat pe Pârtia Șoimul  și este probabil să aibă entorsă de genunchi.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului împreună cu un echipaj SMURD, unde au discutat cu tatăl băiatului rănit și salvamontistul, constatându-se că în timp ce se aflau pe pârtia de schi Șoimul din Gura Humorului, tatăl împreună cu fiul său în vârstă de 8 ani, erau pe schiuri iar  într-un moment de neatenție băiatul s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se la piciorul drept.

Copilul a fost transportat la baza pârtiei cu telescaunul, însoțit de salvamontul de serviciu și de  tatăl său,  fiind  preluat de către echipajul SMURD și transportat la Spitalul orașului Gura Humorului, unde a fost diagnosticat cu ,,traumatism genunchi drept”, după care transferat la Spitalul Județean Suceava.

În aceeași zi, pe la ora 15:14, polițiștii din cadrul SPR 12 Preuteşti  au fost sesizați prin 112,  de către o femeie din satul Arghira, comuna Preuteşti despre faptul că fiica ei,s-a lovit la săniuș, după ce s-a izbit într-un copac.

Polițiștii au stabilit că în jurul orei 15.10, fetița în vârstă de 14 ani, în timp ce se afla în extravilanul satului Arghira, din comuna Preutești, în zona denumită popular ,,La lutărie”,  întrucât se dădea cu sacul pe zăpadă și din neatenție s-a lovit de un copac, rănindu-se.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SAJ,care i-a acordat primele îngrijiri medicale susnumitei, care a fost diagnosticată preliminar cu contuzie craniană cu pierderea cunoștinței 2-3 minute, apoi a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *