Copiii și dascălii din Roșcani – orașul Liteni au intrat la început de semestru în școală nouă. Primarul Tomiță Onisii are în lista de priorități modernizarea tuturor școlilor din oraș dar și construirea unei grădinițe cu program prelungit

Începerea celui de-al doilea semestru pentru elevii Școlii gimnaziale din Roșcani, orașul Liteni a fost prilej de mare bucurie.  În numai șase luni, școala lor a fost reabilitată și dată în folosință. Pereți curați, bănci noi în clase, table noi, centrală termică, curte pavelată și curată.

Primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii, a avut la rândul său motive să se bucure pentru că iată, încă un obiectiv pe care și l-a propus în calitate de prim gospodar al localității, a fost dus la bun sfârșit.

El ne-a transmis că investițiile în modernizarea infrastructurii  de educație din orașul Liteni se desfășoară în continuare. Astfel, după reabilitarea cu fonduri europene a școlii din Liteni și a celei de la Siliștea,  a fost finalizată modernizarea  școlii din Roșcani și urmează școala din Rotunda precum și grădinița și școala din satul Corni. La Rotunda se lucrează deja iar la Corni vor începe lucrările în primăvara acestui an.

Mai mult, în Liteni se află în derulare și o altă investiție: construcția Grădiniței cu program prelungit, care se va putea da în folosință la sfârșitul anului viitor (2021)

Un mesaj plin de încredere că și celelalte proiecte începute la Liteni vor fi terminate așa cum și-au propus oamenii din Primăria Liteni și cetățenii din oraș, a fost transmis de primarul Tomiță Onisii, mesaj  pe care îl redăm mai jos iar după aceea vă invităm să vizionați o suită de fotografii de la deosebitul eveniment care a avut loc ieri, 13 ianuarie 2020, la Școala Gimnazială Roșcani din orașul Liteni. O imagine face cât o mie de cuvinte, spunea un clasic al jurnalismului. De aceea vă oferim mai mult de zece imagini.

”Cu deosebită bucurie, după 6 luni de așteptări, elevii Școlii Gimnaziale Roșcani au pășit astăzi într-o școală reabilitată 100% în conformitate cu cele mai noi standarde. Slujba de sfințire a fost oficiată de șase preoți, iar la eveniment au participat alături de părinți și copii, vicepreședintele CJ Suceava Marin-Gheorghe Niță, Constantin-Daniel Cadariu senator de Suceava,  Cezar Anuței  din partea ISJ Suceava, cadre didactice, învățători și profesori pensionari, foști elevi, consilieri locali, întreprinzători locali și reprezentanți ai presei. Mulțumesc  tuturor celor care ne-au sprijinit în derularea acestei investiții, președintelui Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur, Consiliului Local al orașului Liteni, colegilor din Primăria orașului Liteni, conducerii Liceului Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu”, doamnei directoare profesor Alina Manolache,    și nu în ultimul rând constructorului SC DIOCONSTRUCT SRL Botoșani, care a făcut treabă de calitate într-o perioadă relativ scurtă”, a spus primarul Tomiță Onisii.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *