Copiii sunt așteptați, în vacanța intersemestrială, la atelierele educative organizate de Muzeul Național al Bucovinei. Încep înscrierile pentru proiectul ZIUA URSULUI, la Muzeul de Științele Naturii

Muzeul Național al Bucovinei anunță un nou proiect educațional, care se va derula la Muzeul de Științele Naturii, în perioada 1 – 5 februarie 2021.

După anunțul începerii înscrierilor la ”Povestea scrierii și a instrumentelor de scris – atelier de caligrafie, cu activități la Muzeul de Istorie,  muzeul pregătește pentru vacanța intersemestrială încă un proiect, cu activități la sediul Muzeului de Științele Naturii de această dată.

Așadar, preșcolarii și elevii claselor I – IV pot alege unde să iasă din casă, în condiții de maximă siguranță medicală și distanțare, putând să-și petreacă, din nou, după o lungă perioadă de timp, vacanța la muzee.

Muzeul a pregătit atelierele în așa fel încât și copii și specialiștii care le vor fi alături, să se poată bucura de reîntâlnire, păstrându-se regulile de distanțare, normele sanitare. Fiecare participant va avea măsuța proprie, materiale proprii, în spații dezinfectate, doar bucuria va fi comună!

Iată mesajul transmis de organizatori:

”Dragi prieteni ai științelor naturii, începem săptămâna cu vești bune!

După cum v-am obișnuit, la fiecare început de an dădeam startul activităților de educație muzeală, la Muzeul de Științele Naturii, cu Proiectul educațional ZIUA URSULUI!

Și în acest an încercăm să păstrăm tradiția, și ne dorim să ne întâlnim cu voi!

Așadar, în condițiile actuale, respectând toate normele sanitare și de distanțare fizică, dorim să organizăm, în perioada 1-5 februarie 2021, activități dedicate celui mai mare animal din pădurile noastre – Ursul.

Dragi copii, preșcolari și elevi ai claselor I-IV, sunteți așteptați să învățăm împreună despre speciile de urs de pe mapamond și mediile lor de viață, despre ursul preistoric și fosilele care ne amintesc de acesta!

Toate lecțiile vor fi completate cu materiale audio-video și exponate din colecțiile muzeului. Vom face Top 10 cei mai mari urși, vom desena măscuțe de urs și ursuleți, vom citi ghicitori, povești și vom afla multe curiozități despre urși .

Lecțiile muzeale vor avea loc în fiecare zi în perioada 1-5 februarie 2021, de la 10.30-12.00 la Muzeul de Științele Naturii. Pentru fiecare zi se pot înscrie maxim 8 copii.

Chiar dacă vom purta mască, bucuria revederii nu se poate acoperi, așa că vom râde cu ochii!

Pentru o bună desfășurare a activităților, vă rugăm să consultați fișa de înscriere și condițiile de participare postate de noi.

Înscrierile se pot face la telefonul muzeului 0230 213775, în fiecare zi, între orele 9-17, până la data de 29.01.2021”.

Atașăm fișa regulament și afișul pentru mai multe informații.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.