Copil de 13 ani, lovit de o mașină în timp ce traversa strada cu bicicleta, în Rădăuți. Minorul nu a respectat regulile de circulație

Necunoașterea regulilor de circulație, de către unii dintre bicicliști, provoacă accidente și necazuri atât pentru aceștia cât și pentru șoferii din trafic. Traversarea pe trecerea de pietoni cu bicicleta este una dintre cauzele care provoacă accidente.

Astfel, vineri 25.06.2021, în jurul orei 07.30 o șoferiță, în vârstă de 24 ani, din Rădăuți – Suceava, conducea autoturismul marca VW pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, din direcția Liceul Agricol Rădăuți, spre centru. Când a ajuns în apropierea restaurantului Orso Bruno 1, a fost surprinsă de un biciclist, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, acesta fiind pe bicicletă, moment în care l-a acroșat pe acesta cu partea din față a autoturismului. În urma impactului, biciclistul, un minor de 13 ani, a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni, motiv pentru care a fost transportat de către un echipaj al Ambulanței la Spitalul Municipal Rădăuți.

Vinovat de producerea accidentului se face minorul, care, în calitate de biciclist s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, a constata poliția.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul Municipiul Rădăuți i s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *