ActualitateMozaic

Cornel Hrișcă, un tânăr originar din Rădăuți, născut fără mâini, a impresionat o țară întreagă cu talentul său de toboșar la ”Românii au talent!”, emisiune difuzată de Pro TV

Cornel Hrișcă Munn, un tânăr de 27 de ani, originar din Rădăuți, județul Suceava a impresionat aseară la emisiunea ”Românii au talent!” difuzată de postul de televiziune Pro TV cu talentul său formidabil întreaga țară și nu numai. Născut fără mâini și cu un picior întors, a fost lăsat de părinți în grija statului român, într-un orfelinat din Suceava. Aici a fost găst de părinții săi adoptivi, din Marea Britanie,  Doren și Ken Munn.

Acolo a devenit cel care este acum. Pasionat de ciclism și înot, dar și de chitară și tobe, Cornel este licențiat al prestigioase Universități Oxford, având un master în Filozofie și Teologie.

Dar iată informațiile oferite pe pagina https://romaniiautalent.protv.ro/stiri/romanii-au-talent-2020-cornel-hrisca-munn-s-a-nascut-fara-maini-dar-rupe-tobele-la-romanii-au-talent.html:

 

Cornel s-a născut în Rădăuți, județul Suceava, dar trăiește în Marea Britanie. S-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors iar toată lumea, inclusiv părinții biologici se aștepta ca el să moară.

Imediat după naștere, a fost dus într-un orfelinat din Suceava. Deși părinții biologici i-ar fi dat de urmă, le-ar fi fost imposibil să îl ia înapoi pentru că erau săraci și ambii munceau din greu ca să întrețină familia.

După nouă luni, în septembrie 1992, Doreen Munn, care împreună ei cu soțul trimitea la orfelinatul sucevean produse din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. Un medic de la orfelinat a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru băiat, Doreen Munn s-a interesat și, cu puțin ajutor, a reușit să găsească un tratament gratuit pentru el la un spital. În următoarele șapte luni, autoritățile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie, a fost obținut acordul legal al părinților biologici ai lui Cornel, iar Doreen și Ken Munn au reușit în cele din urmă să îl adopte. 

Cornel spune că a fost de vreo 10 ori în România. În 2017, Cornel s-a căsătorit cu o englezoaică, iar mama lui biologică a mers la nunta lui, doar că, spune Cornel, nu a întrebat-o ce s-a întâmplat atunci exact, de ce l-au abandonat… Cornel știe în schimb că în România, în vremurile acelea, era o rușine să ai un copil cu dizabilități, iar părinții și autoritățile nu credeau că ar putea să facă ceva pentru el, ca să poată fi salvat. E posibil să fie puțin din toate, crede Cornel, însă nu știe adevăratul motiv pentru care a fost abandonat. Totodată, știe că are frați – din partea tatălui – o soră vitregă și doi frați vitregi – dar nu a ținut legătura cu ei.

Încă de mic, Cornel a făcut ciclism și înot. Handicapul nu l-a împiedicat nici să își îndeplinească visul de a deveni muzician. La vârsta de 11 ani, a început să bată la tobe. Doi ani mai târziu, a început să cânte la chitară bas. Muzica i-a ajuns la suflet. La 14 ani, s-a înscris la un concurs național de cântat la tobe, la care au fost 400 de participanți, și a ieșit pe locul al doilea.

Acum 12 ani, și-a făcut un canal de Youtube – Cornel Hrișcă-Munn – care a strâns până în prezent peste cinci milioane de vizualizări. Face cover-uri după piese celebre și a avut concerte peste tot în lume. A avut și o trupă – Don’t go plastic.

A absolvit una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Universitatea Oxford. Are master în Filosofie și Teologie.

Totodată, a avut și o asociație numită “Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust”, prin care a ajutat românii cu dizabilități fizice să beneficieze de proteze pentru mâini și picioare și de tratamentul necesar.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *