Coronavirus a ajuns la Suceava pe ruta Hong Kong – Londra? O suceveancă întoarsă din China a ajuns la spital cu simptome specifice virusului care înspăimântă lumea

În cursul zilei de astăzi, 7 februarie a.c., la Spitalul Județean de Urgență Suceava s-a prezentat o femeie care acuza simptome de gripă, temperatură ridicată și diaree.

Femeia este profesoară și în data de 1 februarie 2020 s-a întors din China unde a predat limba engleză.

Aceasta, a fost preluată  de medicii suceveni cu suspiciunea că ar fi infectată cu coronavirus. După investigațiile preliminare, medicii au constatat că simptomele sunt similare cu cele date de coronavirus și s-a luat decizia ca pacienta să fie transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași care urmează să confirme sau să infirme suspiciunea de infecție cu coronavirus.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu a spus că suceveanca, profesoară de limba engleză, s-a întors în ziua de 1 februarie a.c., din China, cu avionul, pe ruta Hong Kong – Londra – Suceava. La aterizarea pe aeroportul din Suceava ea nu a declarat că vine din China ca să fie monitorizată.

După ce a ajuns acasă, a doua zi, i s-a făcut rău, a făcut temperatură și diaree. S-a trata cu medicamente fără prescripție din partea medicului. Abia azi, pe data de 7 februarie a.c., s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava, unde a declarat că a venit din China.

Imediat a fost izolată, după care cu echipamente specifice și sub strictă supraveghere a fost transferată la Spitalul de Boli infecțioase din Iași.

Silvia Boliacu a mai spus că toți cei care au intrat în contact cu femeia sunt de acum sub supraveghere epidemiologică.

”La nivelul DSP Suceava s-a stabilit printr-o dispoziție organizarea unui serviciu de permanență, format dintr-un medic și un șofer, care se vor deplasa la orice oră la punctele de trecere ale frontierei și la aeroportul sucevean pentru a monitoriza persoanele care vin China. Chiar dacă la aeroport există un cabinet medical prin care o asistentă monitorizează toate zborurile care aterizează la Suceava, măsura suplimentară luată de DSP Suceava este cu atât mai benefică cu cât echipajul Direcției de Sănătate Publică are și un medic în componență”, a declarat directorul DSP Suceava Silvia Boliacu.

Profesoara de 32 de ani a lucrat în orașul Kunming din China, situat la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan locul din care a izbucnit epidemia de coronavirus.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *