Costurile de realizare a sălii polivalente din Suceava cu 5000 de locuri au crescut, prin reactualizări, la 22,8 milioane de euro

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă că până luni, săptămâna viitoare va depusă la Compania Națională de Investiții (CNI) actualizarea cifrelor privind construcția sălii polivalente din municipiul reședință de județ, anunțată înainte de campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016.
Actualizările solicitate de CNI au condus la creșterea valorii investiției de la 80 la peste 100 de milioane de lei, respectiv 22,8 milioane de euro.
Ion Lungu a tras concluzia că această investiție nu se va realiza decât atunci când la putere va veni un guvern liberal, fiindcă în actualele condiții, nu există voință politică pentru realizarea acestui proiect. ”Dacă ar exista voință politică, și mâine s-ar putea demara această investiție”, consideră primarul Ion Lungu.
Reamintim că proiectul privind construirea în municipiul Suceava a unei săli polivalente cu 5000 de locuri a fost inițiat acum aproape trei ani. Costurile de realizare a acestei investiţii ar fi trebuit să fie acoperite integral de la bugetul de stat, fiind inclusă pe lista priorităților Companiei Naționale de Investiții. Municipiul Suceava este cel care ar urma să pună la dispoziţie terenul necesar realizării construcţiei la ieșirea din oraș spre Fălticeni, în zona Metrou, ar asigura reţelele de utilităţi necesare în zonă precum și costurile de întreţinere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.