Cotețul de găini și lemnele pentru iarnă mistuite într-un incendiu pornit de la borcanele cu zacuscă puse la sterilizat, lăsate nesupravegheate, la Tișăuți

Marți seară, după ora 20.30,  pompierii și polițiștii au fost sesizați prin 112  despre faptul că la locuința uni bărbat de 70 ani, din satul Tișăuți, comuna Ipotești, a  izbucnit un incendiu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul a pun niște borcane cu zacuscă la sterilizat într-o sobă cu cazan, amplasată în grădina locuinței, lângă cotețul de găini, și a plecat în treaba lui. La un moment dat,  a auzit niște zgomote și a observat că în zona unde era cazanul cu borcanele de zacuscă,  a izbucnit un incendiu.

Pentru stingerea acestuia au intervenit două autospeciale de pompieri militari din cadrul ISU Bucovina – Suceava.   A ars acoperișul cotețului de găini pe o suprafață de aproximativ 24 metri pătrați, o  drujbă, doi metri cubi lemn de foc,  deteriorându-se totodată pereții cotețului de găini. , S-a evitat propagarea incendiului  la casa de locuit și casa bătrânească, din aceeași curte. Cauza izbucnirii incendiului a fost stabilită ca ”jar sau scântei în apropierea materialelor combustibile”. Gospodăria nu este asigurată din punct de vedere civil pentru pagube.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *