Covid bate în retragere în județul Suceava, înainte de Paște. În județ, 341 cazuri active. În municipiul Suceava, rata cazurilor în evoluție a coborât la 0,89 la mia de locuitori

Astăzi în județul Suceava sunt înregistrate 341 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție. Numărul celor infectați scade în fiecare zi, în ultima perioadă.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 37 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 32 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 9 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție. În municipiul Suceava, rata cazurilor în evoluție a coborât la 0,89 la mia de locuitori.

Rata infectărilor covid pentru fiecare localitate din județ în parte, cu informații suplimentare despre evoluția pandemiei în ultima perioadă la noi în județ este prezentată în tabelul următor:

 

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 6 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 7 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 508 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 83 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 8 pacienți sunt în zona tampon și 417 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 83 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 3 prezintă forme ușoare;

– 32 prezintă forme medii ale bolii;

– 34 prezintă forme severe;

– 14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 2 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 370 paturi libere, din care 114 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul non-Covid și 31 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid, sunt 27 ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 cu forme ușoare, 12 prezentând forme medii, 4 forme grave, 1 forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 64 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, 0 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 6 prezintă forme medii, 4 forme grave, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 3, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (16 forme medii și 2 cu forme grave), și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 13 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare și 5 prezentând forme medii), și 1 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 31 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19(toate cele 4 persoane cu forme medii) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 21 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 148 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 18.

La nivelul județului sunt disponibile 264 de locuri libere Covid și 53 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 201391, în ultimele 24 de ore fiind testate 258 de persoane.

Totalul persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava este de 64046, din care 45561 persoane cu rapel.

 

 

         

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *