Crăciun în Bucovina 2020. Proiectul inițiat și derulat de Consiliul județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, se desfășoară online anul acesta

Proiectul ”Crăciun în Bucovina” inițiat și derulat de Consiliul Județean Suceava, prin  care în anii anteriori antrena mii de artiști din toate localitățile județului, invitați din afara județului dar și din alte țări, anul acesta, pentru a respecta regulile de distanțare socială impuse de pandemia COVID – 19, intră în casele oamenilor prin rețelele de socializare și a alte canale media.

Badele de Bunghieri, Hurta Împăraților, Malanca, Jocurile Ursului, a Caprelor și Căluților, Nunta, Jocul Cerbului, Plugușorul Mic și Plugușorul Mare, obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă din Bucovina dar și din alte părți iubitoare și păstrătoare de tradiție și autentic național, pătrund în sufletele oamenilor prin  filmările mai vechi sau noi în care artiștii profesioniști ai Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”  și alte ansambluri din județ își arată măiestria și transpun privitorul în lumea magică a obiceiurilor trecerii dintre ani.

Cotidianul online Suceava smartpress, www.suceava-smartpress.ro  vă invită să accesați link-urile care conduc către suita de spectacole online oferite de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina. Vizionare plăcută!

La muți ani!

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava „Datini și obiceiuri de iarnă din Bucovina”:

https://www.facebook.com/CentrulCulturiiTraditionale/videos/721150745490485

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR35lHhkaVmWmyZneTzRw1blTOFof163vwm4PbQHtieDPIG1lbV0QuqGS3s&v=VasRtisMeBU&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/CentrulCulturiiTraditionale/videos/868900350597787

https://www.facebook.com/silviu.olariu.716/videos/1856789381145693

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *