Credincioși în port popular, cu flori și lumină în mâini, cântând Hristos a Înviat îl vor petrece în satele bucovinene pe Înaltul Pimen, pe ultimul său drum

Credincioșii ortodocși din localitățile de pe drumul dinspre Rădăuți spre Putna s-au mobilizat pe rețelele de socializare și nu numai, pentru a-i aduce un ultim omagiu Înaltpreasfințitului  Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților care mâine după amiază va merge pe ultimul drum către locul de veci de la Mănăstirea Sihăstria Putnei .

Unul din acest mesaje, transmise în  comunitatea ortodoxă din Vicovu de Jos, este acesta:

”Dragi fii și fiice ai Vicovului de Jos, vă rog și vă îndemn ca mâine 22 mai, să  ieșim cu toții în jurul orei 14:00, în fața locuințelor de la drumul ce străbate comuna noastră către Mănăstirea Sihăstria Putnei, îmbrăcați în costume populare, cu o floare și o lumânare, cântând “HRISTOS A INVIAT!”!. Îl vom aștepta, așa cum se cuvine pe Înaltpreasfințitul și bunul nostru Păstor Pimen care va trece pentru ultima dată prin aceste locuri atât de dragi lui. Împreună, îi vom putea împlini dorința de a-i fi alături pe ultimul drum ca niște bucovineni adevărați. VĂ ROG SĂ PĂSTRAȚI DISTANȚA DE DOI METRI  ÎNTRE PERSOANE ȘI SĂ PURTAȚI  MĂȘTI  PENTRU A NU ÎNCĂLCA PREVEDERILE DIN ACEASTA PERIOADĂ! Vă mulțumesc! Doamne ajută!”

Mobilizări asemănătoare au fost  transmise și prin viu grai  în Putna, Vicovu de Sus – Bivolărie dar și în celelalte comunități creștin – ortodoxe din localitățile de pe drumul de la Suceava către Putna, unde ÎPS Pimen va fi înmormântat mâine.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *