Actualitate

Credincioșii ortodocși din județul Suceava vor primi și anul acesta de Înviere, Lumina Sfântă de la Ierusalim, a anunțat vicepreședinte Consiliului Județean, Niculai Barbă

Vicepreședinte Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă,  a anunțat că  credincioșii ortodocși din județul Suceava vor primi și în acest an, în noaptea de Paște, Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților va fi organizată și în acest an aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava.

Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava, după o pauză de un an, în condițiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil având în vedere restricțiile impuse la acea vreme ca urmare a pandemiei de coronavirus.

”Se continuă, astfel, inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În anul 2009, Lumina Sfântă a fost adusă la Suceava direct de la Ierusalim.

Noi am finalizat discuțiile în ceea ce privește pregătirile pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Restricțiile aflate în vigoare la această dată permit aducerea Luminii Sfinte, în condițiile impuse de normele în vigoare și cu respectarea tuturor regulilor specifice situației pandemice actuale.

Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, iar un avion în care se va afla o delegație condusă de un preot sucevean desemnat de Arhiepiscopie o va aduce de la București la Suceava.

Lumina Sfântă va fi apoi împărțită conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Faptul că în acest an se reia aducerea Luminii Sfinte este un semnal mai mult decât îmbucurător în ceea ce privește revenirea la normalitate.

Și trebuie subliniat, și aici, faptul că acum suntem în situația în care județul Suceava, la un an de la începutul pandemiei de coronavirus, se află pe ultimul loc în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă care a mai spus că  marți, 27 aprilie, va avea loc sfințirea troiței de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.

Troița de la Aeroport reprezintă scena Învierii Domnului și este realizată în tehnica mozaic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *