Suceava: crește numărul de cazuri de îmbolnăviri: 54 de cazuri noi în urma a 409 teste efectuate în ultimele 24 de ore. 457 de cazuri în evoluție în județ

Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, astăzi, 10.09.2020, la ora 9.00, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4664 de persoane declarate vindecate.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 457 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.60 la mia de locuitori.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 21 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 38 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 548 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 178 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 95 pacienți sunt în zona tampon și 275 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 178 pacienți diagnosticați Covid- 19, 118 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 47 forme ușoare, iar 13 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 327 de paturi libere din care 14 pentru pacienți Covid-19, 204 în sectorul Non-Covid și 95 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 91 paturi pentru pacienți non- Covid și 26 de ventilatoare din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 77 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 47050 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 409 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 440 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 160 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 28 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 33 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 12 au sub zece cazuri în evoluție iar 10 au peste zece cazuri în evoluție.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Instituția Prefectului-Județul Suceava adresează un îndemn către populație de a conștientiza și anticipa severitatea situației cu care ne vom confrunta odată cu începerea noului an școlar și de a respecta toate măsurile de protecție sanitară stabilite de autoritățile competente, astfel încât să ne protejăm propria sănătate dar și pe cea a celor din jurul nostru.

 

 

       

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *