Crimă în orașul Liteni. Un adolescent de 17 ani l-a înjunghiat de șase ori cu un briceag pe un tânăr de 24 de ani, până când acesta și-a dat ultima suflare

Aseară, pe la ora 21, în centrul orașului Liteni a pornit un scandal pe terasa barului ”La Anghelache”.  Protagoniștii au fost Mihai I. de 24 de ani din localitate și Mihai Gabriel Mancaș de 17 ani din statul Rotunda, orașul Liteni. Polițiștii au fost anunțați despre eveniment iar incidentul părea că ar fi fost aplanat de ceilalți clienți.

Doar că, la scurt timp după ce Mihai I.  a părăsit localul, el a fost urmărit pe drumul spre casă de Mihai Gabrilel Mancaș, care, însoţit fiind de un alt minor, Vlăduţ Vasile D.,  de 17 ani tot din satul Rotunda  l-a ajuns din urmă pe Mihai I. și, folosindu-se de un briceag cu protecţie de degete tip box, i-a aplicat un număr de 6 lovituri, provocându-i leziuni în partea superioară a corpului (torace şi abdomen) şi o hemoragie puternică care au condus în scurt timp la deces.

În baza materialului probator administrat până în prezent, procurorul criminalist a dispus:

Punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mihai Gabriel Mancaș sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 C.pen. cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.pen., şi reţinerea pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava; în ziua de 01 iulie 2019 urmează a fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

S-a dispus de asemenea punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Vlăduț Vasile D. sub aspectul comiterii complicităţii la infracţiunea de omor, prev. 48 rap. la art. 188 C.pen. cu aplicarea art. 113 alin. 3 C.pen., fără a se lua vreo măsură preventivă faţă de acesta până la completarea probatoriului.

Cercetările sunt continuate de acest serviciu pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *