Criză de personal la Garda Forestieră, raport de activitate anual

O conferință de presă incitantă a fost organizată astăzi la sediul Gărzii  Forestiere  Suceava, de către inspectorul șef Mihai Gășpărel  care are în responsabilitate activitatea inspectorilor forestieri  din patru  județe ale țării – Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău. Au fost prezentate multe informații legate de activitatea Gărzii Forestiere Suceava.

Inspectorul șef Mihai Gășpărel a făcut o trecere în revistă a activității unității pe care o conduce, evidențiind activitatea lucrătorilor, subliniind totodată lipsa de personal.

El a recunoscut faptul că nu a fost realizat  întru totul planul de control dar a acest lucru este imputabil lipsei de personal.

Statistica este favorabilă activității Gărzii Forestiere Suceava. Cifrele arată că a crescut cu 13% volumul arborilor tăiați ilegal. A scăzut numărul verificărilor în exploatații forestiere, s-au dat amenzi de 477 mii lei, s-au confiscat 1750 metri cubi de lemn, doar în județul Suceava.

Au fost făcute verificări la instalații de debitat, unde s-au dublat controalele, iar rezultatul s-a materializat în amenzi în valoare totală de 1,3 milioane de lei iar valoarea totală a masei lemnoase confiscate a fost de 660 mii de metri cubi.

A fost înregistrată o scădere cu 9%  la lemn ilegal identificat în depozite, a crescut cu 13% volumul arborilor tăiați ilegal, au fost administrate peste 100 de contravenții, în valoare totală de 47.500 de lei.

S-a confiscat un volum total de 1750 de metri cubi între pădure și primul agent economic.

Inspectorul șef Mihai Gășpărel a mai arătat că există criză de personal la Garda Forestieră Suceava, se lucrează la 50% din capacitate, inclusiv pe categoria fonduri de vânătoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *