Criza frigului din apartamentele rădăuțenilor. Ședință de îndată a Consiliului Local pentru mărirea subvenției pentru energia termică la 48% din prețul acesteia

Primăria municipiului Rădăuți a postat pe pagina proprie de facebook un mesaj prin care cetățenii racordați la rețeaua publică de agent termic sunt informați că s-a decis, în ședință de îndată, mărirea subvenției pentru o gigacalorie de la 130 la 350 de lei. Asta ar însemna că Primăria ar putea să vireze bani mai mulți către SC Servicii Comunale iar firma consiliului local va putea plăti sume mai mari din bugetul local către Nord |Gaz.

Anunțul transmis pe rețeaua de socializare de Primăria Rădăuți astăzi, după ora 14.00, este acesta:

 

”Plătim 48% din factura rădăuțeanului branșat la sistemul public de termoficare!

În ședința de îndată a Consiliului Local Rădăuți, de azi, 17 noiembrie 2021, care a avut pe ordinea de zi stabilirea prețului energiei termice furnizată în sistem centralizat, s-a votat mărirea subvenție oferită de Primăria Municipiului Rădăuți către utilizator, de la valoarea de 130,56 lei / gigacalorie la 350 lei / gigacalorie, mărire care a fost realizată în baza resurselor bugetului local, în cuantum de 570.000 lei și a sumei primite din bugetul de stat și alocate prin hotărâre de guvern, în cuantum de 1.500.000 lei.

Subvenția a fost MAJORATĂ de 2.7 ori și acoperă financiar lunile noiembrie și decembrie.

În momentul de față, contracarând valul scumpirilor astronomice a prețului gazelor naturale prin acordarea acestei subvenții mărită de 2.7 ori, utilizatorul branșat la sistemul de termoficare centralizat va suporta pe factură doar prețul de 39, 86 de lei / gigacalorie!

Acest proiect a reprezentat o urgență, deoarece sumele astfel plătite către SC Servicii Comunale SA vor ajuta la deblocarea sistării gazelor!

Proiectul a TRECUT cu 12 voturi pentru, 3 împotrivă, o abținere, o nepartacipare și două absențe. Deși aveam așteptări ca toți consilierii din Consiliul Local să înțeleagă necesitatea și urgența momentului, au existat și voturi împotrivă din partea a trei consilieri: dl. Nistor Tătar, dl. Aurel Olărean și dl. Simota Gheorghe, care, sub pretextul unor amendamente nefondate aduse la proiectul inițial, au votat împotrivă!

Acet proiect votat azi, nu doar că inițiază primii pași în deblocarea sistării gazului, ci vine și în ajutorul utilizatorilor sistemului public de termoficare!

Operăm plata către SC Servicii Comunale SA chiar în acest moment!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *