Cu capul înainte spre moarte, înregistrare video dramatică a momentului accidentului de marți noapte de la Vicovu de Jos

În noaptea de luni spre marți a săptămânii pe cale să se încheie, la Vicovu de Jos s-a produs un grav accident de circulație despre care  Suceava smartpres precum și colegii din presa județeană au relatat. Doi tineri care se aflau într-un automobil VW Bora, șoferul având 23 de ani iar prietenul său 22 de ani, amândoi din Vicovu de Jos au intrat în plin în gardul unei locuințe, înainte de ora 3.00 a dimineții de marți, 19 februarie a.c.. Există suspiciuni ale anchetatorilor că cei doi se aflau sub influența alcoolului. Amândoi tinerii se află internați în stare gravă, unul dintre ei nereușind să iasă din comă nici până ieri, când am primit ultima veste despre starea lor de sănătate.  

Între timp ne-au fost puse la dispoziție imagini ale unei camere de supraveghere amplasate chiar pe zidul locuinței în a cărui gard a intrat mașina cu cei doi tineri înăuntru. Imaginile sunt dramatice și trebuie să dea de gândit tuturor. Mașina condusă de tânărul de 23 de ani circula cu o viteză foarte mare iar impactul cu gardul metalic cu stâlpi din beton a fost direct, fără nici un semn că șoferul ar fi încercat să frâneze.

Sunt doar câteva secunde relevante pe această scurtă înregistrare dramatică. Liniștea dinainte, zgomotul impactului și liniștea care a urmat.

Reluăm mesajul transmis de Poliție în ziua accidentului:

”La 19.02.2019, în jurul orei 02.53, un tânăr de 23 de ani, din comuna Vicovu de Jos, în timp ce conducea autoturismul marca VW Bora, pe DN 2H, pe raza localității Vicovu de Jos, după ce a trecut de sala de sport din localitate, datorită vitezei excesive a pierdut controlul volanului, autoturismul a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a intrat în gardul unei locuințe, după care a fost proiectat în timpanul unui podeț de pe sensul opus de mers. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, cât și a pasagerului un tânăr de 22  ani, localnic. Nici conducătorul autoturismului  și nici pasagerul nu au putut fi testați cu aparatul etilotest, iar datorită faptului că există suspiciuni cu privire la persoana care a condus, a fost dispus prin ordonanță recoltarea de  mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”.

De ceva vreme se vorbește tot mai intens despre reguli suplimentare pentru cei care doresc să dobândească ori să redobândească, după suspendare, permisul de conducere. Una dintre acestea ar urma să fie vizionarea unor înregistrări video cu accidente rutiere grave produse din inconștiența șoferilor. Poate că și această scurtă înregistrare video va avea darul de a tempera măcar într-un singur caz, ambiția unui conducător auto, tânăr sau nu, de a dovedi că este stăpânul șoselelor țâșnind cu capul înainte, înspre moarte.

Mulțumim, Ionuț Pârghie.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *