”Cu mască, fără mască”, reclamații anonime la TELVERDE, unele confirmate, altele nu, în preajma Crăciunului. Sancțiuni și avertismente

Aglomerațiile care se produc în aceste zile de final de an în spațiile comerciale din județul Suceava produc frustrări care, destul de multe, au ca rezultat apelarea sub protecția anonimatului a liniei deschise TELVERDE unde se reclamă în principal nepurtarea măștii de către angajați ori de către clienți.

Trei exemple de acest gen ne-au fost oferite în comunicatul de presă de astăzi al IPJ:

 

 

La 23.12.2020, ora 09.10, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin Telefonul Verde, despre faptul că în interiorul SC Adria SRL situat pe Bulevardul Sofia Vicoveanca nr. 54, din municipiul Suceava, personalul nu poartă corespunzător măștile de protecție.

În interiorul societății mai sus menționate au fost identificați 6 angajați ce nu purtau în mod corespunzător măștile de protecție, aceștia din urmă fiind sancționați cf. Lg 55/2020.

Totodată a fost identificat managerul general al societății în cauză, care relatat faptul că unii angajați ies periodic în locul de fumat special amenajat, iar când intră în interior uită să-și pună corespunzător măștile de protecție. Acesta și-a luat angajamentul de a reinstrui personalul din subordine astfel ca pe viitor să nu mai fie neconcordanțe

 

La 23.12.2020, în jurul orei 14.52, lucrătorii Secției de Poliție Burdujeni au fost sesizați în urma unui apel la numărul Telverde cu privire la faptul că în incinta Complexului Comercial Iulius Mall situat pe str. Calea Unirii, unii clienți nu poartă masca de protecție privind măsurile de prevenire împotriva Covid 19.

La fața locului s-au prezentat lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, care au constatat că cele sesizate nu se confirmă, respectiv clienții poartă mască de protecție.

S-a luat legătura cu șeful firmei de securitate căruia i s-a pus în vedere să ia masuri de verificare la intervale scurte de timp pentru respectarea măsurilor în vigoare conform Legii 55/2020.

 

La 23.12.2020, ora 15.00, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost informată despre faptul că o persoană anonimă a sesizat ,,telefonul verde,, că în magazinul de bijuterii NICOLE din Câmpulung Moldovenesc, personalul angajat nu poartă masca de protecție obligatorie, încălcând astfel măsurile instituite prin starea de alertă referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție au efectuat verificări la fața locului, ocazie cu care au fost identificate două persoane, angajate ale magazinului, care nu purtau masca de protecție obligatorie. Acestea au fost informate cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție la locul de muncă,  ulterior fiind sancționate contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *