Cu o alcoolemie de 1.02 un bărbat a luat mașina și a plecat să se plimbe, după o ceartă cu nevasta, la Vama

În dimineața zilei de ieri, 02.05.2020, la ora 11.00, lucrătorii SPR 14 Vama, au fost sesizaţi de către o femeie din municipiul Constanța, care locuiește în prezent la locuința mamei sale de pe raza comunei Vama, despre faptul că a avut o ceartă cu soțul său, având ca motiv consumul de băuturi alcoolice în exces din partea bărbatului, iar acesta se află plecat pe raza localității Vama, cu autoturismul proprietate comună, fiind în vizibilă stare de ebrietate.

Polițiștii s-au deplasat la locuința respectivă, iar după ce au discutat cu reclamanta aproximativ trei minute, au observat cum autoturismul indicat de femeie, ca fiind condus de soțul ei de 49 ani din municipiul Constanța, circula pe strada Nicolae Bălcescu, în jurul orelor 11.05.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului și întrucât bărbatul de la volan emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform art. 28 din O.U.G 1/1999 raportat la Ordonanța militară nr.3 din data de 24.03.2020, pentru faptul că nu avea completată declarația pe proprie răspundere, din care să reiasă motivul urgent și temeinic pentru care a părăsit domiciliul.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *