Cu portbagajul plin cu țigări, fără acte de identitate și fără asigurare la mașină, a vrut să treacă de polițiști. Marfa și mașina de 10.000 de euro i-au fost confiscate, plus dosar penal

Marți după amiază, în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, au oprit în trafic autovehiculul Mercedes Sprinter cu număr  de înmatriculare de Neamț, care se deplasa pe direcția Suceava – Târgu Neamț, condus de C.V., de 43 ani, din localitatea Lunca, comuna Vânători Neamț. În urma verificării documentelor autovehiculului au constat că nu există asigurare obligatorie auto iar șoferul nu posedă documentele de identitate ale sale.

De asemenea, pe bancheta din dreapta fată a fost identificată o femeie, de 65 ani. Procedând la verificarea interiorului autovehiculului, polițiștii au găsit în portbagaj o cutie  în care erau mai multe pachete de țigarete de proveniență extra-comunitară. A fost solicitată o platformă auto, au sigilat autovehiculul Mercedes Sprinter si l-au dus la sediul Politiei Fălticeni, unde verificările au fost continuate.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, după care s-a procedat la inventarierea țigaretelor identificate în autovehicul, constatându-se că sunt 500 pachete țigarete marca STOLECINIE de proveniență extra-comunitară. Prejudiciul în cauză este de aproximativ 6750 lei.

Țigaretele identificate au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor și au fost tratate criminalistic. Totodată, s-a dispus indisponibilizarea si ridicarea autovehiculului Mercedes Sprinter în valoare de aproximativ 10.000 euro.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *