Cum ar putea arăta Curtea Domnească, după ce va fi reabilitată și inclusă în circuitul turistic. Proiectul ar trebui să se încadreze în 5 milioane de euro

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că pe data de 30 septembrie, vor avea loc la Primăria Municipiului Suceava discuții pe tema “Reabilitării Curții Domnești” la care vor participa, pe lângă proiectant, și specialiști de la muzeu și ai Direcției Județene pentru Cultură, Culte Şi Patrimoniu Cultural Naţional-Suceava.

Potrivit primarului Ion Lungu,obiectivul proiectului îl constituie punerea în valoare a vestigiilor arheologice ale Curții Domnești.

Valoarea proiectului trebuie să se încadreze în 5.000.000 de euro, de aceea vom trata separat vestigiile cetății și zona parcului.

În zona vestigiilor se propun măsuri de conservare și restaurare pentru:palatul Domnesc ruine; turn-locuință ruine; turn-poartă ruine.

*Amenajarea parcului public presupune: realizarea traseului străzii Curții Domnești;-refacerea în zona de peluză a traseelor unor imobile sau hrube existente;realizarea unui amfiteatru înierbat, cu vedere spre Biserica Coconilor.

În cadrul acestui proiect se prevede un punct de intrare dinspre strada Domnească pentru vânzarea de bilete, muzeu, comercializare amintiri, o clădire cu parter și demisol.
Accesul la Parcul Arheologic se va face din strada Domnească, lângă Liceul de Artă, iar accesul la Parcul public se va face din strada Domnească și strada Petru Rareș.

În această zonă se va realiza un iluminat arhitectural care va pune în valoare zidurile Curții Domnești, Casei Domnești, Turnului și a unor grupaje peisagistice de interes.

”Este un proiect absolut necesar pentru punerea în valoare a istoriei orașului și realizarea unei strategii de turism funcționale, care să facă corp comun cu Cetatea de Scaun și Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Doamne ajută!”, a transmis primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *