Cum ar trebui să arate planul de bătaie al noului șef IPJ, Adrian Buga: Câteva gresii pe treptele de la intrarea principală în Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, pentru început

Mai nimeni nu s-a plâns din rândul jurnaliștilor suceveni de o slabă colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava (IPJ)  și, desigur, cu purtătorul de cuvânt al instituției, comisar Ionuț Epureanu.

Acțiunile sale de prevenție și-au dobândit notorietatea cuvenită. La fel și disponibilitatea, până de curând, de a ne lămuri pe toți cei care lucrează în mass media locală asupra unor cazuri mai delicate. Presa nu poate, în cadrul legal, să ofere amănunte despre un eveniment anume, gestionat de Poliția Română prin IPJ Suceava. Poate să realizeze propria investigație dacă o structură precum IPJ, transmite date minimale despre ceea  ce s-a întâmplat într-o zi, într-o săptămână, ori măcar în cursul vieții noastre.

Nu spunem că astfel de date nu se transmit, vorbim doar despre faptul că acele ”note ale poliției”, sunt furnizate neunitar, oscilant și un purtător de cuvânt al IPJ, de calibrul comisarului Ionuț Epureanu, nu mai are timp să răspundă la telefoanele  jurnaliștilor. Are domnia sa motive întemeiate, prezumăm noi.

Până când se vor limpezi lucrurile în materie de comunicare între IPJ Suceava și suceveni, prin intermediul mass-media, am reținut doar câteva aspecte pe care nu trebuie să ni le descrie Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava prin intermediul purtătorului de cuvânt, fie și pentru că sucevenii care apelează la serviciile acestei entități publice le-au constatat deja.

Mai întâi, în IPJ Suceava se intră cu grabă fiindcă nimănui nu îi este pe plac să petreacă multă vreme în imediata apropiere a unor indivizi în uniformă, fie aceștia milițieni, apeviști, jandarmi, funcționari publici cu statut special precum polițiștii din zilele noastre.

Mai apoi, prin ghișeul care asigură legitimarea accesului în unitate, până la funcționarul public cu statut special căutat , suceveanul doritor să scape repede din incinta burdușită de polițiști, se adresează unui agent în uniformă, răsturnat lejer într-un scaun directorial, cu picioarele semicrăcănate, aflat într-o conversație privată cu doi-trei colegi și neapărat cu un polițist pensionat, venit să-și ridice cardul.

Conștient de ”valoarea” celor doritori să obțină de la el o minimă informație suplimentară legată de șansa de a intra în contact cu funcționalul public special, care o fi acela, dar prima dată conștient de valoarea sa proprie, de organ aflat la timona unui crucișător precum IPJ Suceava, agentul pare a da un telefon iar răspunsul pe care îl transmite este cvasi-general: domnul nu este, reveniți mai târziu. Dumnealui este și sincer, spunând celor care insistă să afle dacă măcar acel ofițer sau ce-o fi el este în unitate, că nu are de unde ști pentru că acei domni nu intră prin față.

Se reține că dumnealor au locuri în parcarea din curtea unității.

Dar intrarea de la bulevard, cui îi este rezervată? Se întreabă în sinea lui suceveanul venit cu treburi la IPJ Suceava.  Și își dă seama foarte repede:  treptele din gresie sunt total distruse, în stânga și în dreapta străjuiesc două bancomate, bustul din beton a lui Ștefan cel Mare are treapta soclului ruptă într-o parte iar plăcuța din imitație de bronz este înnegrită tocmai în dreptul numelui voievodului. Intrarea principală a devenit loc de fumat pentru angajații de rang inferior ai Poliției sucevene ori pentru vizitatori cu sau fără probleme penale.

Mai este folosită micuța rampă de la intrarea dinspre Bulevardul 1 Mai către ușa principală de acces în Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava de către băieții cu pizza, care încep să alimenteze prompt, încă de pe ora 10 dimineața, cu hrană consistentă, sistemul digestiv al organelor  poliției  sucevene.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *