Cum dorește Ion Lungu să arate Parcul Șipote, după amenajare. Funicular, roată de observație, lumini, după modelul Olbia – Sardinia

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că este în curs de realizare Documentația, Studiul de fezabilitate și Proiectul tehnic, pe fonduri europene, pentru obiectivul: “Reabilitare Parc Șipote”, ce se axează pe zona Cetății de Scaun până la McDonald’s.

”Voi propune proiectantului să prindă în proiect montarea unui funicular, aproximativ ca cel din imagine (având în vedere că telegondola nu a putut fi montată pentru că distanța din centrul orașului până sus la Cetate era prea scurtă).

De asemenea, sus pe platou, în parcarea primăriei, o roată de observație va permite admirarea panoramică a municipiului. Aceasta va avea o înălțime medie, 30 de cabine și va fi iluminată pe timp de noapte (aproximativ ca cea din imagine, din orașul Olbia din Sardinia).

În zona centrală, în spatele clădirii McDonald’s, pentru a ne arăta iubirea față de oraș (cum vedem în multe locuri din țară și din străinatate) ar fi oportună montarea unei inscripții, iluminate pe timp de noapte, cu textul – “SUCEA❤A”. Aștept punctul de vedere al sucevenilor!”, a transmis Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *