CUM FUNCȚIONEAZĂ TPL SUCEAVA CU ”CASA ÎNCHISĂ”

În stația de autobuze de la Curcubeul a venit azi-dimineață mașina, supraîncărcată cu elevi, studenți și muncitori dinspre Obcini.
Semn bun pentru TPL, firma care transportă pasagerii pe teritoriul municipiului reședință de județ. Semn rău pentru cei care doreau să urce în autobuz pentru că ușa de la mijlocul autobuzului nu s-a deschis. Toată ”gloata” de călători s-a răspândit spre celelalte două uși, din față și din spate. Șoferul, nedumerit, a așteptat până când s-au aburcat în înăuntru toți cei care îl așteptau de minute bune.

Călătorii nedumeriți s-au postat înghesuiți, ca în cofraje, pe cele două uși funcționale, fiindcă ușa principală, de la mijlocul mijlocului de transport public fiind nefuncțională, nu dorea să riște niciunul dintre ei să rateze coborârea la stația de destinație, fie aceasta în apropierea școlii, a universității ori a locului de muncă.

Revenind la „semne”, ce s-a întâmplat astăzi de dimineață poate însemna o avertizare ”din teren” în ceea ce privește incapacitatea sistemului public de transport în municipiul Suceava de a asigura fluența traficului de călători.
Când la o oră de vârf trimiți în trafic un autobuz cu ușa de la mijloc blocată, când doamna încasatoare lansează apeluri elegante peste mulțimea înghesuită la celelalte două uși funcționale ”cine nu are bilet?”, când i se răspunde peste umăr că ”eu nu am bilet, vin-o și ți-l voi plăti, să văd cum ajungi până aici!”, iar în următoarele stații călătorii au coborât din autobuz fără a-și plăti călătoria din motive independente de voința lor, se poate interpreta și că SC TPL SA Suceava funcționează „cu casa închisă”. Nu le mai trebuie banii călătorilor dacă mașina e plină, nu trebuie reparat autobuzul fiindcă oricum vin cele electrice.

Ca un final apoteotic – când a văzut că nu are nicio șansă să penetreze prin mulțimea înghesuită la cele două uși rămase disponibile, vânzătoarea de bilete s-a relaxat și a început o conversație de sezon, despre cum se fac conservele pentru sezonul rece.

La volanul autobuzului cu belea, eroul nostru Gustavo ajuns celebru, argentinianul care și-a refăcut viața pe mirificile spații bucovinene, transpira intens.

Please follow and like us:

2 comentarii la „CUM FUNCȚIONEAZĂ TPL SUCEAVA CU ”CASA ÎNCHISĂ”

 • 3 octombrie 2018 la 4:15
  Permalink

  Vin-o veritas. 2 puncte pentru cratima de pe raft. si 1 punct pentru usa inchisa.

  Răspunde
 • 3 octombrie 2018 la 13:00
  Permalink

  PENTRU CINE NU STIE – AȘA CIRCULAM ȘI PE VREMEA REGRETATULUI ODIOS!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *