Cum să alegi ușile de interior potrivite în numai 3 pași?

Există un set de caracteristici pe care orice spațiu în care oamenii își petrec o bună parte din zi trebuie să le aibă, iar printre acestea se numără și confortul. El poate să fie obținut prin două moduri: amenajare interioară, care trebuie să fie plăcută și prin asigurarea temperaturii optime.

În cel de-al doilea caz, ușile de interior au un rol foarte important, motiv pentru care este esențial să fie alese astfel încât să se potrivească spațiului cărora sunt destinate. Prin urmare, pentru a face alegerea corectă, trebuie urmați 3 pași simpli:

  1. Alegerea dimensiunilor potrivite

Înainte de toate, ușa de interior trebuie să se potrivească perfect, din punct de vedere al dimensiunii, spațiului în care urmează să fie montată. De aceea, este necesar să se ia măsurătorile corecte, iar dacă acestea sunt luate înainte de montarea parchetului sau pardoselii, trebuie să se țină cont și de grosimea acesteia atunci când se măsoară înălțimea ușilor.

De asemenea, în funcție de designul camerei, se poate opta și pentru o ușă dublă sau una glisantă, al cărei sistem de glisare este ascuns în interiorul peretelui. Această variantă se potrivește încăperilor de mici dimensiuni.

Cei care caută uși de interior în Suceava, de exemplu, au posibilitatea de a găsi modele noi și moderne, inedite, sau dimpotrivă, modele clasice de uși, care să se potrivească în aproape orice amenajare în showroom-ul Uși Dor.

  1. Ce culoare este potrivită?

Când vine vorba de alegerea culorilor potrivite pentru ușile de interior, oamenii pot întâmpina dificultăți deoarece nu știu care sunt criteriile de care pot ține cont, mai ales pentru că ușile sunt unul din elementele de decor utile, care nu pot fi schimbate în doar câteva minute.

Astfel că, pentru ca ușile selectate să se integreze perfect stilului de amenajare ales pentru o anumită cameră sau casă este necesar ca ușile să se asorteze cu parchetul sau cu pardoseala. Acest lucru se recomandă deoarece și pardoseala, la fel ca și ușile, se schimbă rar, de obicei când este vorba despre o renovare completă.

  1. Modelul este și el important

Pentru ca designul să fie complet, ușile de interior trebuie să se integreze perfect, motiv pentru care după alegerea dimensiunilor și culorii ușilor, este necesar să se decidă și modelul acestora.

Pe piața de amenajări interioare există foarte multe modele de uși, care să se potrivească oricărui design sau preferință a oamenilor. De la ușile clasice, albe sau negre, până la cele cu geam în diferite stiluri sau dimensiuni, ori uși minimaliste, moderne, cu tocul ascuns, care par că fac parte din perete, toate pot fi găsite ușor, în magazine de profil.

Datorită acestui lucru, orice amenajare se poate finaliza armonios, cu uși care să asigure confortul termic și izolarea fonică necesară, indiferent care ar fi rolul încăperii respective, de dormit, de lucru sau pentru relaxare.

În concluzie, ușile de interior au, pe lângă rolul funcțional și unul estetic, motiv pentru care oamenii sunt mai atenți atunci când își caută ușile de interior potrivite.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.