Actualitate

Cum va arăta Piața Mică după modernizare, cu parcare subterană, proiect prezentat de primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat în această dimineață, în conferință de presă și în premieră, ce va însemna modernizarea pieței din cartierul George Enescu, cunoscută de toți sucevenii cu denumirea ”Piața Mică”. Au fost prezentate și planuri ale noii investiții care va costa municipalitatea 1 milion de euro. Pe planșele puse la dispoziție de tehnicienii din primărie, se poate identifica, în mod detaliat, cum va arăta acoperișul, cum vor fi reașezate tarabele comercianților de legume și fructe și, foarte important, cum vor fi distribuite spațiile comerciale din lateralele pieței – nu este vorba despre cele de pe aleea principală care s-au aliniat deja cerințelor primăriei.
Primarul Ion Lungu a declarat că au fost purtate discuții cu deținătorii de spații comerciale pentru a se găsi cea mai bună soluție, pentru toată lumea. S-a convenit că, în condițiile în care se vor face săpături pentru noua fundație a Pieței, nu va costa foarte mult amenajarea dedesupt a unei parcări cu 70 de locuri, la un cost preconizat de 300.000 de euro, componentă a proiectului total. Avantajul este și acela că o bună parte din comercianții din Piața Mică au fost de acord să încheie cu Primăria parteneriate public – privat, pentru a contribui la realizarea acestei parcări subterane unde vor avea prioritate.
Ion Lungu a spus că lucrările, realizate cu banii publici ai municipiului Suceava vor începe anul acesta și își dorește ca să fie terminate până la încheierea actualului mandat al său, în vara anului 2020.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *