Mopan Suceava
Actualitate

Cupa ”Iorgu Vârnav Liteanu”, ediția a II-a, spectacol minunat oferit de echipele de mici fotbaliști din Suceava și Botoșani, la Liteni

Cum poate fi trăită mai din plin  o  frumoasă zi de sâmbătă, la începutul verii,  altcumva decât participând la o competiție sportivă destinată celor mici, dar care umple de energie și emoție și pe cei mari, simpli spectatori?  Cine poate asista la un asemenea eveniment fără să fie cuprins de febra jocului, de ambiția micilor competitori, de confruntările de pe terenul unde se desfășoară partide de fotbal în care jucătorii nu au mai mult de șapte ani?

Mămici, tătici, bunici, prieteni, dascăli, antrenori, organizatori, invitați, cu toții au avut  ocazia fericită de a urmări confruntările fotbalistice  desfășurate în cea de-a II-a ediție a Cupei ”Iorgu Vârnav Liteanu”, ieri, 10 iunie 2023, pe terenul de sport al Complexului Turistic ”Hanul Mărioarei” din orașul Liteni.

Mai întâi: Vremea a ținut cu organizatorii dar și cu participanții la competiție. Deși județul Suceava se afla, conform prognozei meteorologilor, sub cod galben de furtună, nici un strop de ploaie nu a produs îngrijorări. Dimpotrivă, norii răzleți de pe cerul Liteniului  au fost numai buni pentru a asigura atâta umbră cât trebuia și atâta soare cât să fie îndeajuns pentru ca sărbătoarea să fie pe deplin trăită.

Mai apoi, desigur, aceasta nu ar fi ieșit ”ca la carte”, dacă organizatorii nu ar fi avut în vedere dinainte cele mai mici detalii. Vorbim despre Primăria orașului Liteni, ACS Luceafărul Bucovina, AJF Suceava dar și despre gazda competiției, inginerul silvic Ciprian Costan, directorul general al Complexului Turistic ”Hanul Mărioarei”.

Și nu în ultimul rând, trebuie remarcate eforturile făcute de inimoșii Benone Păvăluc, directorul Direcției de Urbanism a Primăriei Liteni și a profesorului Demis Maranda, directorul Liceului Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu”. Nicidecum nu trebuie omisă contribuția primarului orașului Liteni, Tomiță Onisii, prezent la deschiderea competiției. Iar neobositului profesor Gheorghe Purnichi, consilier în cabinetul primarului orașului Liteni, trebuie să îi fie acordate, încă o dată, maximum de puncte.

Iar invitații au fost pe măsura importanței pe care acest eveniment sportiv destinat tinerilor talente fotbalistice și-a construit-o deja de la prima ediție:  prof univ dr. Florin Leuciuc, prodecanul Facultății de Educație Fizică și Sport din USV, Ciprian Anton, președintele AJF Suceava, legendele fotbalului sucevean Radu Cașuba, Nae Grosu, Pepe Armeanca, Dumitru Dănilă – viceprimarul orașului Darabani, care la final au oferit medalii, diplome și cupe participanților.

Dar să revenim la fotbal.

Au participat  șase echipe de mici fotbaliști organizați pe două grupe: Grupa A 2016 și Grupa B 2016. S-au bătut pentru victorie echipele  ACS Luceafărul Bucovina Suceava, ACS Dream Team Suceava, CSO Viitorul Darabani, CSO Viitorul Liteni și AFC Junior Botoșani.

Cred că în scurtă vreme vor fi disponibile pe rețelele de socializare și imagini filmate din confruntările sportive desfășurate în această minunată competiție, acum oferind doar o galerie foto. Un clasament final? Cum să se facă, atâta timp cât toți competitorii au fost câștigători! Și nu numai ei, ci și toți cei prezenți.

Ciprian Costan, directorul general al Complexului Hanul Mărioarei a sintetizat în câteva cuvinte, mesajul pe care această competiție, Cupa ”Iorgu Vârnav Liteanu” îl transmite mai departe:

”Sunt mândru că pot să găzduiesc o asemenea competiție, pentru că, așa cum știm cu toții, fotbalul este sportul rege, ne unește, ne face să ne simțim împreună. Din păcate, în ziua de astăzi este foarte greu să strângi rândurile, este foarte greu să aduni copii, să aduni tineri în astfel de competiții.

Dar vedeți cât este de frumos, suntem împreună și asta spune totul. Am urat bun venit tuturor iar împreună cu Liceul Tehnologic ”Iorgu Vârnav Liteanu”, cu domnul director Demis Maranda, cât și cu Primăria Liteni, am reușit să punem bazele acestei întreceri cu care ne mândrim.

Sperăm să fie și alții interesați în viitor, să vină cât mai multe echipe, pentru că împreună vom zidi la viitorul copiilor noștri”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *