Curg amenzile și controalele în județul Suceava: 2055 persoane și 273 de societăți verificate, peste 300 de amenzi aplicate în cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii SarsCov-2, în acest weekend

Având în vedere situația epidemiologică actuală, polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unitățile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiți cu privire la respectara cadrului legal.

Urmare a acestor activități au fost stopate mai multe evenimete private care se derulau cu încălcarea normelor legale și au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale.

Doar în acest weekend au fost verificate 273 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 2055 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 70 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 24.681 lei.

Au fost desfășurate la nivelul județului peste 20 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate.

Astfel, la 31.10.2020, între orele 08:00-12:00, s-a organizat şi executat o acţiune pe raza mun. Suceava, mun. Siret și sat. Cumpărătura (târgul auto), pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecției cu SARS-COV 2.

Au fost verificate 12 societăți comerciale și au fost legitimate peste 100 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 11 sancțiuni  contravenționale în valoare de 2.500 lei din care 10 în valoare totală de 2.500 lei la Legea 55/2020 și 1 avertsoment la Legea 12/1990.

Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

”Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante. Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, transmit reprezentanții poliției.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.