Curse aeriene mai multe, servicii ”H24”la Aeroportul Ștefan cel Mare, noul turn de control finalizat până în septembrie, dacă se grăbește puțin ROMATSA

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat azi că, în condițiile în care Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, activitatea de pe aeroport  va fi de o anvergură și mai mare.  ”De luni începând, vom avea 33 de curse regulate pe săptămână. Sunt cele 30 știute, plus 3 noi, care se adaugă către Memmingen – Germania. Avem deja 7 curse către Londra, 5 curse Milano, 3 curse Roma, 2 curse Bologna și 13 curse Tarom Suceava – București.  În sezonul estival sunt cursele charter: Antalya Turcia  5 curse pe săptămână, Hurghada Egipt o cursă pe săptămână, Bodrum Turcia o cursă pe săptămână, Monastir Tunisia, începând de astăzi, o cursă pe săptămână.  În sezon de vârf, anul acesta, pe aeroportul Suceava o să avem 41 de curse săptămânale”, a conchis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a arătat că ultima statistică, cea aferentă zilei de 12 iunie 2019, arată că peste 160.000 de pasageri  au zburat  de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava, o creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut. Dinamica pozitivă este mai mult decât se aștepta. Asta înseamnă că vor fi peste 400.000 de pasageri în acest an. Peste 7% dintre pasageri au fost cetățeni ucraineni care au zburat  de pe aeroportul Ștefan cel Mare de la Salcea – Suceava.

În acest context, președintele Consiliului Județean  a arătat ce trebuie de făcut la aeroportul  de la Suceava și care sunt așteptările de la ROMATSA pentru ca, după mai mulți ani, turnul de control cel nou să devină funcțional. Dar sunt și alte investiții pe care Consiliul Județean Suceava și Aeroportul le gestionează, pentru ca această poartă aeriană folosită de sute de mii de oameni anual,  să beneficieze de cel mai mare grad de siguranță, din toate punctele de vedere.

”Astăzi  la ora 10.00 am convocat o întâlnire cu reprezentanții firmei de construcții pentru a le cere accelerarea lucrărilor. Au fost chestiuni tehnice legate de devierea unor cabluri dar eu țin foarte mult să apăsăm pedala  pentru că acum se pot accelera lucrările la noul terminal”, a transmis președintele CJ, Gheorghe Flutur.

El a mai sus că se lucrează la extinderea parcării aeroportului cu 52 de locuri prin autofinanțare, din încasările pe care le-a încasat  Aeroportul din parcările existente. ”Urmează etapa a doua cu încă 162 de locuri de parcare. Se va ajunge la un total de aproximativ 300 de locuri de parcare la Aeroport”, a transmis Gheorghe Flutur, care a mai arătat că se lucrează la suporții pilonului care se va ridica, cu bani de la Consiliul Județean, pentru noul turn de control. ”ROMATSA, în perioada următoare, trebuie să pună în funcțiune acest nou turn, mai au ceva dotări de făcut, probabil în septembrie noul turn de control va funcționa la capacitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Directorul Aeroportului ”Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța, a transmis o știre în premieră:  De la 1 iulie 2019 se va trece pe program H24 (24 de ore din 24) la Aeroportul sucevean. Asta înseamnă că toate structurile destinate publicului din aeroport vor fi deschise permanent. S-a decis că se impune o astfel de facilitate pentru pasagerii care sunt în număr tot mai mare și nu au avut până acum o alternativă de a aștepta avionul în interiorul aerogării. Chiar mâine se va organiza un concurs pentru a suplimenta personalul aeroportului, cu trei noi angajați, care să asigure asistența de noapte în interiorul aerogării.

La o întrebare venită din mass – media: de ce nu s-ar organiza spații de cazare în zona Aeroportului, răspunsul a venit de la Gheorghe Flutur, care a apreciat că investitorii privați ar putea vâna de pe acum o astfel de oportunitate, care pe termen lung,  va fi aducătoare de profit, să construiască hoteluri sau pensiuni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *