Curse internaționale de călători ilegale România – Belgia și România – Italia, depistate de polițiștii suceveni. Acțiunea punctuală și minunea care va ține trei zile

IPJ Suceava a inițiat în curul zilei de ieri o acțiune  pe principala arteră rutieră care traversează județul Suceava, DN 17, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie  și a celor autorizați în transportul de persoane care nu respectă legislația în vigoare.

Având în vedere frecventele încălcări ale legislației referitoare la transportul de persoane în regim taxi și închiriere, polițiștii Serviciului Rutier Suceava în cooperare cu inspectorii Registrului Auto Român – Suceava, au organizat în ziua de 29.08.2019, o acțiune pe DN 17 pentru depistarea și sancționarea unor conducători auto care încalcă legislația în vigoare.

Sunt importante rezultatele acestei acțiuni care rezumă, pe de o parte amăgeala celor care apelează ”la ocazie”, pentru a ajunge  în siguranță la o destinație, pe de altă parte  incapacitatea structurilor statului, fie acestea cele de poliție, ARR, RAR ori alte entități publice  de a eradica cursele  ilegale de persoane dintre localități, dintre județe și, mai nou, cele internaționale și nu în ultimul rând, lipsa de succes a unor asemenea acțiuni care sperie pe moment ”pirații” din branșă dar pentru acestea țin o zi, două, cel mult trei, după retragerea din dispozitiv a polițiștilor  activitatea în domeniul transportului ilegal de persoane, local, județean, național ori internațional, își reia cursul firesc. Fiindcă, știm deja, în România o minune ține cel mult trei zile.   

 

La 29.08.2019, ora 07.10, un bărbat de 47 de ani din județul Botoșani a fost depistat de polițiștii suceveni în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 și efectua transport internațional de persoane pe traseul România-Belgia, fără a deține o licență de transport și copie conformă eliberată pentru tipul de transport pe care-l efectua. În cauză s-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003. Totodată s-a dispus și măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportul de persoane pentru o perioadă de 6 luni.

În aceeași zi, la ora 08.30, un bărbat de 53 de ani din comuna Frătăuții Vechi a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 și efectua transport internațional de persoane pe traseul România-Italia, fără a deține o licență de transport și copie conformă eliberată pentru tipul de transport pe care-l efectua. În cauză s-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003. Totodată s-a dispus și măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportul de persoane pentru o perioadă de 6 luni.

Sancțiuni contravenționale aplicate  pe parcursul acțiunii: 34, în valoare de 34.185 lei, din care 8 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003; certificate de înmatriculare ridicate: 9, din care 6 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003 și 3 alte cauze; autovehicule indisponibilizate: 6, toate pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003; bunuri confiscate în valoare de 1.400 lei, constând în material lemnos transportat ilegal.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *