Cursurile din învățământul preuniversitar suspendate vineri, 25 ianuarie 2019, prin ordin al ministrului Educației

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a semnat în această după amiază un ordin de ministru  ianuarie prin care s-a decis ca în ziua de 25 ianuarie 2019 să nu se desfășoare activități școlare în niciuna dintre unitățile de învățământ preuniversitar din România.

Motivarea ordinului are la bază și o adresă venită de la Ministerul Sănătății, cel mai probabil legată de numeroasele cazuri de gripă înregistrate la nivel național în această perioadă, bună parte dintre acestea în rândul copiilor.

Potrivit ordinului semnat în această după amiază de ministrul Ecaterina Andronescu, ”în data de 25 ianuarie 2019 se suspendă cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar din România.

Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv al anului școlar, stabilite de consiliul de administrație al unității de învățământ și comunicate ministerului.”

Ordinul, în format electronic, ne-a fost pus la dispoziție de profesorul  Traian Pădureț, președinte al Uniunii Sindicatelor Pro Educația Suceava.

Suceava Smartpress a publicat acum o zi un articol în care prefigura o astfel de decizie. N-a fost luată în calcul gripa dar s-a reținut că, în mod tradițional,zilele nelucrătoare se pot lega de week-enduri prin configurarea unor alte microvacanțe.

Șeful IȘJ Suceava, profesorul Gheorghe Lazăr, arăta acum o zi că la Inspectoratul Școlar, pe la orele amiezii, era înregistrată doar o singură cerere de suspendare a cursurilor  în învățământul preuniversitar, pe 25 ianuarie a.c. Până spre seară, mai veniseră încă două asemenea solicitări.
În noile condiții, pe baza ordinului ministrului Educației, nu va face școală vineri în niciuna dintre unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava  și din România.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *