Dacie veche, în flăcări la Fântâna Mare. Proprietarul a recunoscut că a intrat în mașina pe care voia să o radieze cu țigara aprinsă, uitând că are înăuntru un bidonaș cu benzină care a luat foc

Un incendiu surprinzător a pornit ieri în mașina unui bărbat de 57 de ani, din Fântâna Mare, și, neputând fi controlat, a dus la distrugerea în totalitate a întregului autoturism Dacia 1310. Totul a plecat, așa cum veți vedea, de la o țigară aprinsă cu care proprietarul a intrat intrat în habitaclu  iar focul a țigării a aprins un bidon cu benzină uitat pe banchetă.

Fără a avea pretenția că am înțeles modul în care s-a produs incidentul, lăsăm pe seama cititorilor să se dumirească dacă este logic posibil un asemenea eveniment. Mulțumim Celui de sus că nu a fost nimeni rănit.

 

IPJ a arătat că la 25.11.2019, ora 11.17, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizaţi prin 112  de către  Vasile A. , de 57 ani, care  locuiește fără forme legale în comuna Fântâna Mare, despre faptul că mașina sa a luat foc.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că la 25.11.2019, în jurul orei 11.00, Vasile A. se afla în curtea locuinței proprietate din comuna Fântâna Mare, strada Macului, unde încerca să facă curat în interiorul autoturismului proprietate personală marca Dacia 1310, întrucât intenționa să îl radieze din circulație.

După ce a extras bateria din compartimentul motor, a intrat în interiorul vehiculului, pe bancheta din spate, unde se afla un recipient de circa 1 litru cu benzină. În momentul manipulării recipientului, din cauza faptului că sus-numitul avea o țigară aprinsă, s-a produs un efect termic care a generat izbucnirea incendiului.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului a acţionat o autospecială  a I.S.U. Bucovina Suceava– Detaşamentul Fălticeni, care au stabilit ca și cauză a izbucnirii incendiului ”efect termic țigară în contact cu benzină”

Urmare a incendiului nu s-au înregistrat victime omenești, iar focul nu s-a extins la anexele gospodărești. 

Autoturismul a ars în proporție de 80% iar valoarea estimată a prejudiciului este de 3.000 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *