Dan Acibotăriță, președinte PV Suceava:”poporul român nu mai are cultura curățeniei, a reciclării, acea cultură impusă de regimul comunist”

Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde filiala judeţeană Suceava a transmis, în comunicatul de presă de la finalul acestei săptămâni că, în opinia sa, românii au pierdut ”cultura curățeniei”.

”Din nefericire poporul român nu mai are cultura curățeniei, a reciclării, acea cultură impusă de regimul comunist. Dacă fiecare dintre noi ne-am face curat pe unde trecem, nu vom vedeam zeci de tone de gunoaie pe străzi, pe ape, iar viața ar arăta altfel”, apreciază liderul Verzilor suceveni.

El mai arată că modul de reciclare a deșeurilor, tăierea, exploatarea, furtul lemnului, ecologizarea râurilor, a apelor din România, sunt probleme care ne pot face viața de zi cu zi mai frumoasă sau un chin. Depinde ce vor partidele care au fost sau sunt la guvernare.

”Se știe că reciclarea deșeurilor generează venituri de miliarde de euro anual, iar prin respectarea sortării lor putem polua mai puțin viața și mediul înconjurător. Din nefericire cultura pe care o aveam pe vremea comuniștilor, de a recicla obligatoriu totul, centrele de reciclare care erau și ne aduceau un venit, au dispărut. Astăzi se încearcă a merge spre obligativitatea reciclării, după ce ani de zile s-a uitat de așa ceva. Este greu să ceri cuiva ceva, când timp de un sfert de secol ai ignorat, fără să-l pregătești, să-l motivezi”, a conchis Dan Acibotăriță.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *