Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde – Suceava: Este nevoie de o nouă lege privind publicitatea medicamentelor pe radio și TV

Dan Acibotăriță, președintele Partidul Verde, Filiala județeană Suceava consideră că este necesară o reglementare a publicității la TV și la radio a medicamentelor, suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale.

”Pe toate cele 62 de canale media, spoturile industriei farmaceutice depășesc 24 de ore într-o singură zi.

Românii vizionează într-un an aproximativ 3 milioane de reclame la medicamente, suplimente alimentare, dermato-cosmetice și dispozitive medicale.

Există riscul dezvoltării prin această presiune comunicațională a unui comportament viciat al consumatorilor.

Este nevoie de o nouă lege privind publicitatea medicamentelor pe radio și TV care să reglementeze etica acestui tip de publicitate: spațiu alocat, siguranța produselor, promovarea înșelătoare, standarde etc.

Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, este necesar să vedem în ce masură sunt  respectate codurile de conduită asumate de industria pharma, codul etic pentru marketingul în industria medicamentelor, rolul reglementatorilor, rolul  asociațiilor  profesionale de profil, rolul lanțurilor farmaceutice.”, a transmis Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde – Filiala județeană Suceava

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *