Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde Suceava: ”județul Suceava are nevoie majoră de un spital județean”

Dan Acibotăriță, președintele Partidului Verde filiala județeană Suceava, el însuși angajat la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” consideră că județul Suceava are nevoie majoră de un spital județean.

El atrage atenția că ”sunt specialități medicale de care sucevenii nu se pot despărți, cu alte cuvinte  au mare nevoie de ele: cardiologie, oncologie, diabet, neonatologie, etc. Cum poți salva viața unui om care necesită un stent sau două? Îl trimiți la Rădăuți sau Fălticeni unde nu au o asemenea specialitate sau poate la Iași ca să-l termini pe drum? Cum poți ajuta o mămică care are nevoie de asistență medicală mai amănunțită când, tu, stat român vrei să schimbi destinația unui spital județean? Nu poți să le iei sucevenilor dreptul la sănătate, oricum te-ai numi tu!

Chiar dacă ești într-o starea de urgență, dreptul la viață este garantat, iar ceea ce se dorește să se întâmple, adică transformarea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava într-un spital pentru tratarea Covid-19, nu-i sinonim cu dreptul la viața, cineva vrea condamnarea a peste 600.000 de suflete, iar asta seamănă puțin a genocid”, concluzionează liderul Verzilor suceveni, Dan Acibotăriță.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.