Dan Acibotăriță, președintele PV Suceava, revoltat că jandarmii de la poarta unei firme austriece din Dornești nu a permis accesul în unitate al unor activiști de mediu

Președintele filialei județene Suceava a Partidului Verde (PV), Dan Acibotăriță,  a luat atitudine referitor la evenimentul care s-a petrecut în cursul acestei săptămâni, la Dornești, unde unui grup de activiști de mediu nu li s-a permis de către jandarmi intrarea în incinta unei societăți comerciale care prelucrează lemnul. El con sideră că acest eveniment poate să aibă efecte neașteptate pe viitor, pentru unii politicieni  din județul Suceava.

”Un grup de activiști de mediu au vrut să vorbească cu reprezentanții unei companii austriece ce ne toacă lemnul de la noi, anumite probleme legate de siguranța în trafic, etc. Camioanele care aduc lemnul austriacului sunt supra-încărcate punând în pericol traficul rutier, lucru demonstrat de nenumărate ori.

Respectoși, cu mască, având distanță între ei, aceștia au încercat  într-un mod civilizat să între în zona fabricii, dar drumul era blocat. S-a putut observa, din filmarea postată de un activist pe rețelele de socializare, cum un jandarm apăra interesele companiei austriece care ne toacă lemnul din Bucovina și România, de mai bine de 15 ani, ca și cum leafa pe care o încasează îi vine de la compania austriacă. Bineînțeles jandarmul a motivat că respectă legea.

Acest episod ne aduce aminte de răscoala din 1907, atunci când Jandarmeria din ordinul regelui și a liberalilor, a luat parte la uciderea a peste 10.000 de țărani pentru a restaura ”ordinea”, uitând liberalii, în mod voit, că țăranii s-au răsculat din cauza foamei, nu de binele pe care li-l făceau minunații.

Dacă face o paralelă, lucrurile se repetă, bineînțeles momentan fără violentă, iar instituțiile de forță, chiar dacă se supun ordinului, parcă se îndreaptă mai mult spre zona vasalității față de cei care sunt la putere și a celor bogați”, a opinat liderul Verzilor suceveni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *