Dan Acibotăriței, președintele Verzilor suceveni: ”PSD+ALDE au modificat, în favoarea unor șmecheri, regula pescuitului”

Dan Acibotăriţă  preşedintele  Partidului Verde, Filiala județeană Suceava, consideră că  pescuitul recreativ a devenit un lux pentru românul de rând și asta datorită faptului că s-au impus anumite reguli și taxe exotice.

Într-un comunicat de presă, el arată că ”în decembrie 2016 PSD+ALDE au anulat acea taxă de pescuit, în valoare de 30 de lei, care era prinsă în acel pachet de 102 taxe. Cu ea, alături de un card emis de ANPA, puteai pescui oriunde și pe orice rău din România, cu mici excepții, pe unele tronsoane din Dunăre, zonele de frontieră. Astăzi cei de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură au schimbat regulile jocului, au concesionat unor asociații de pescuit cam tot ce este valabil în țară, astfel încât rolul celor de la ANPA s-a diminuat simțitor, inclusiv câștigul care s-a îndreptat spre zona asociațiilor/AJVPS-uri.

Dacă luăm ca exemplu județul Suceava, un pescar care dorește să se relaxeze pe răurile județului trebuie să scoată din buzunar în 2019 suma de 350 de lei. 260 lei îl costă permisul pentru răul Suceava și 90 de lei dacă se duce pe Moldova sau Bistrița, iar dacă iese din județ cele 2 permise sunt nule, pe când, pe vremuri, cu cadrul ANPA împreună cu taxa de 30 de lei puteai pescui pe răurile din România. Cu o asemenea combinației cei de la putere, adică PSD+ALDE au modificat, în favoarea unor șmecheri, regula pescuitului.

Noi, verzii suceveni, suntem curioși dacă asociațiile care au concesionat apele din județul Suceava, în afară de a încasa taxe vor presta pe bune și anumite servicii, cum ar fi pază râurilor de braconieri, ecologizare râurilor, etc.”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *