Dan Cușnir, cadidatul PSD la Primăria Suceava: Parcări făcute pe spații verzi, comparații cu alte orașe din țară, studii de trafic plătite de primărie cu zeci de mii de euro și neaplicate, imputații aduse conducerii PNL a Primăriei Suceava

Candidatul Partidului Social Democrat la funcția de primar al municipiului Suceava, Dan Ioan Cușnir, a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat alte deficiențe ale actualei echipe de edili a municipiului reședință de județ, condusă de primarul în funcție Ion Lungu, care le va corecta atunci când va deveni primar al municipiului Suceava.

El a început conferința de presă cu un mesaj către actualul primar al Sucevei, citat din Abraham Lincoln: ”Poți să prostești toți oamenii, puțin timp, poți să prostești puțini oameni, mult timp. Dar nu poți  să prostești toți oamenii mult timp”.

Revenind în timpurile actuale, Dan Cușnir a reamintit că de 16 ani încoace, cei care s-au aflat la conducerea Primăriei, în frunte cu primarul Ion Lungu, i-a acuzat pe consilierii PSD că nu i-au lăsat să facă parcări supraetajate. De fapt, nu au fost lăsați să facă parcări pe spațiile verzi.

”Voi face tot ceea ce depinde de mine după 28 septembrie  pentru a scoate mașinile de pe trotuare și de pe spațiile verzi. Avem identificate 10 locații, vom construi minim 10 parcări supraetajate”, a declarat Dan Ioan Cușnir, care a prezentat și o suită de imagini din alte orașe ale României,  unde s-au construit parcări supraetajate, la Roman, Cluj Napoca, Galați, moderne, inaugurate și funcționale.

”Dacă s-a putut acolo, se vor putea construi și la Suceava. Vom transforma împreună Suceava lui ”atât s-a putut”, în Suceava ”oraș de succes”.

”Dacă pregătim un oraș pentru pietoni și bicicliști, vom avea un oraș cu pietoni și bicicliști în siguranță, mai sănătoși, mai puțin aglomerat. Pentru mine pietonul, omul,  este mai important decât mașina”.  

Consilierul local PSD Gabriel Buciac a subliniat că  consilierii locali PSD nu s-au împotrivit construirii parcărilor în municipiul Suceava ci amputării spațiului verde din oraș. El a fost personal în toate locațiile din cartierele Sucevei  indicate prin proiectul promovat pentru înființarea de parcări rezidențiale pentru a vedea unde se pot amenaja parcări și unde nu. 108 parcele ocupau spațiul verde. ”Am cerut domnului viceprimar (Lucian Harșovschi, n.r.) ca acele parcele să fie scoas. Ce am vrut de fapt și ce ne dorim este ca Suceava să se dezvolte durabil. Avem nevoie de asfaltări de parcări din cartiere, ori de parcări supraterane?  Ieri au fost inaugurate în două municipii reședință de județ din zona Moldovei, două parcări. La Suceava au fost inaugurate 49 locuri de parcare, create prin asfaltarea unor spații deja existente. În Galați s-a   făcut o parcare supraterană  cu 214 locuri, cu teren de sport deasupra.

Al doilea subiect abordat în conferința de presă de astăzi de candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Dan Ioan Cușnir,  a fost managementul traficului rutier în orașul Suceava.

”Dacă actualul primar ar fi făcut ceea ce trebuia pentru oraș în acești 16 ani, nu ar fi fost nevoie să facă nimic în această campanie electorală. După 16 ani, el vorbește despre trafic și despre gropi, este evident că direcția pe care mergem este greșită”, a declarat Dan Cușnir, care a prezentat un studiu din 2009 a ICETRANS, în care erau prevăzute încă de atunci măsurile care trebuie să fie luate pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava. Acest studiu a fost comandat și plătit de Primăria Suceava, aprobat de consiliul local dar care, odată preluat, a fost înmormântat într-un sertar. După 11 ani, aceste prevederi dintr-un studiu plătit  din bani sucevenilor, nu au fost duse la îndeplinire”, a afirmat Dan Cușnir iar Gabriel Buciac a completat că în iulie anul 2018, s-a aprobat un nou studiu de trafic în Consiliul Local care spunea cam același lucru. ”Ce a făcut ca aceste două studii să nu fie duse la implementare? Incompetența sau rea voința? Al doilea studiu a costat 50.000 de euro. Consilierii locali PSD au cerut ca acesta să fie pus în aplicare, să nu aibă soarta celui din 2009, iată că au trecut doi ani și nu a fost pus în practică, fiindcă este o contradicție între primar și viceprimar (Lucian Harșovschi, n.r.), dacă să facă sau nu acest lucru”, a declarat Gabriel Buciac.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *