Dan Cușnir: Gala și Asociația Municipiilor din România și-au pierdut definitiv orice urmă de credibilitate, atâta timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calității autobuzelor și al stațiilor de autobuz este premiată pentru „transport public și mobilitate”

Dan Cușnir, președintele Organizația Municipale PSD Suceava a transmis un comunicat referitor la  recentul câștigat „titlul” de „excelență în transport public și mobilitate”, pe care îl redăm în cele ce urmează:

”Calitatea seviciilor publice reprezintă adevărata oglindă a eficienței celor care administrează o comunitate. Calitatea transportului public local reprezintă barometrul gradului de dezvoltare al unui oraș. Autobuzele și stațiile de autobuz sunt oglinda respectului administratorilor orașului față de cetățeni.

Cu mare fală (fală caracteristică doar oamenilor mici) Ion Lungu  a anunțat că a mai primit o diplomă și că Suceava a câștigat „titlul” de „excelență în transport public și mobilitate”.

Dacă transportul public și mobilitatea ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu ar fi superb pentru că diploma nu are roți și scaune și nu le ține de frig pasagerilor care așteaptă înfrigurați în tarcurile de oi pe care Ion Lungu le numește stațîi de autobuz. Oare cât de naivi ii crede Lungu pe Suceveni dacă își închipuie că aceștia ar putea crede o asemenea farsă??  În Suceava anului 2019 încă mai există meseria de „taxatoare” dar Ion Lungu încearcă să ne convingă că totul este excelent.  

Edilii orașelor Iași, Cluj, Brașov, Sibiu etc. sunt niște fraieri. Au reușit să asigure transport public de excelență, sute de autobuze noi, ticketing civilizat dar nu au diplome. Noi îl iubim pe Ion Lungu, ne aduce în fiecare an diplome de excelență, nici nu mai avem nevoie de transport public nici măcar decent ce să mai vorbim de excelență?!

Mie, personal, mi-ar fi fost jenă să mă prezint în fața publicului cu altceva decât scuze pentru starea jalnică a stațiilor de autobuz, vechiturile din dotarea TPL sau, să nu uităm, o vară întreagă cu trafic infernal și un pod blocat pentru reparațîi care în altă parte se rezolva în câteva nopți. Dacă aș fi fost în locul lui Ion Lungu, refuzăam acest premiu pentru că este un atac la bunul simt și la inteligența Sucevenilor.

În mod evident, această Gală și Asociația Municipiilor din România și-au pierdut definitiv orice urmă de credibilitate, atâta timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calității autobuzelor și al stațiilor de autobuz este premiată pentru „transport public și mobilitate”.

Acesta farsă nu este gratuită, an de an din banii Sucevenilor se plătesc 100.000 lei pentru a readuce în actualitate și în memoria publică, expresia  „măgarului tichie de mărgăritar”. Este un prilej al unor oameni în pozițîi privilegiate să mai toace niște bani publici în batjocură, să-și acorde, prin rotație, premii fictive pentru realizări exagerate. Cu banii Sucevenilor, cheltuiți până în prezent la Asociația Municipiilor din România s-ar fi cumpărat un autobuz electric nou.

În realitate „mobilitatea” Sucevei include trafic bară la bară, piste de biciclete inexistente și mai nou carența trotuarelor și a aleilor pietonale decente.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *