Politica

Dan Cușnir, președintele PSD, municipiul Suceava: Suceava, orasul în care primarul PNL pune în pericol viața cetățenilor. Comunicat de presă

De ani de zile am semnalat faptul că pasajul de sub podul din zona Bazarului este o insultă la demnitatea Sucevenilor. Dar situația este mult mai gravă: pasajul este construit ilegal, fără avizele necesare. Sucevenii sunt deja dezgustați de lucrări supra-evaluate și făcute de mântuială, dar acum sunt martorii unor decizii administrative conștiente care le pun viața în pericol.

Pentru că administrația lui Ion Lungu de la PNL  acționează discreționar și, cel mai adesea, fără discernământ, am decis ca în acest caz să am mai multă inițiativă în speranța că lucrurile se vor mișca. De aceea, am adresat sesizări la Inspectoratul Județean în Construcții și la Administrația Națională „Apele Române” pentru a implica și instituții care pot ajuta la soluționarea problemelor. Răspunsurile primite m-au cutremurat, pentru că am înțeles cât de profundă este sfidarea lui Ion Lungu și Lucian Harșovschi, cu girul consilierilor PNL.

Am observat că s-a intensificat febra electorală, Lungu și Harșovschi au început să verifice în fața camerelor de filmat cum se montează pavele, dacă tomberoanele sunt umplute corespunzător sau tot felul de lucrări considerate ca fiind banale în alte părți, dar sunt prea multe probleme grave nerezolvate. Până când vor înghiți sucevenii batjocura și argumente precum „e în regulă” cu care Ion Lungu a acoperit tot felul de demersuri ilegale, sau în cel mai fericit caz, exerciții de neglijență. Cine va plăti cheltuielile cu amenajările ilegale de sub pod? Cum va verifica Curtea de Conturi ce s-a întâmplat aici și în multe alte cazuri adunate de-a lungul a 15 ani de eșec administrativ? Cu idei strâmbe și depășite, ștacheta a fost coborâtă atât de jos încât sucevenii au ajuns de exemplu să își dorească pentru viitor parcări pe spațiile verzi dintre blocuri. Realitatea imediată ne orbește și nu mai vedem soluțiile inteligente care ar putea schimba fața orașului.

Dan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

“Totul pentru Suceava!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *