Dan Ioan Cușnir: ”Am energia și determinarea pentru ca împreună să facem ceea ce nu a mai făcut nimeni pentru Suceava. Vom face împreună, noi, nu eu, să fie frumos la noi acasă”

Dan Ioan Cușnir, candidatul PSD pentru Primăria municipiului Suceava, și-a prezentat în cadrul lansării oficiale a candidaților pentru alegerile locale, organizată pe platoul Cetății Sucevei, principiile după care se ghidează pentru a-și îndeplini misiunea de primar al ”Sucevei noastre”.

Dan Ioan Cușnir s-a prezentat și a prezentat cu ce a venit și cu ce vine în fața sucevenilor, pentru a veni în fruntea primăriei municipiului Suceava, împreună cu o echipă competentă cu care să lucreze pentru oameni:

”Numele meu este Dan Ioan Cușnir, dar și Boby Cușnir, așa cum mă cunosc prietenii  mei din copilărie, din adolescență și de la maturitate.

Am absolvit două masterate, unul în administrarea afacerilor mici și mijlocii la Universitatea ”Gheorghe Asachi” din  Iași și un altul de administrație publică la Școala Națională de Politică Administrativă București.

Am lucrat două mandate ca și consilier județean. Parte din dumneavoastră consideră că am fost cel mai activ consilier județean în această perioadă. Am lucrat în domeniul privat timp de 30 de ani, la trei companii de top din România. Dezvoltând afaceri, conducând echipe și valorizând oameni.  În mediul privat am învățat ce înseamnă profesionalismul și competitivitatea.  Ce înseamnă respectarea promisiunilor și a parteneriatelor. Am avut ocazia să aflu ce înseamnă ghișeul din cealaltă parte a ghișeului. Mi-am dat seama că blocajul în care se află Suceava din punct de vedere economic și social este și din cauza administrație locale.

Acesta este unul dintre principalele motive care m-au făcut să intru în viața publică. Mai întâi civic, când am înființat ”Suceava noastră”. Am înțeles ulterior că, pentru a determina schimbarea cu adevărat, trebuie să mă implic și  politic. Încă de acum 12 ani, când am înființat ”Suceava noastră”, am încercat să comunic conducerii Primăriei care ar trebui să fie misiunea unei administrații eficiente.  Că este vorba despre ”Suceava noastră”, nu despre ”Suceava mea”, că este vorba despre ”noi”, niciodată despre ”mine”.

Viziunea mea este: Suceava un oraș frumos, un oraș de succes, un oraș în care să ne placă să ne trăim viața. Un oraș în care calitatea vieții crește văzând cu ochii. Cu o conducere competentă și performantă în care oamenii să aibă încredere.

Pentru a realiza această viziune, voi fi împreună cu o echipă de consilieri locali, cărora le mulțumesc pentru efortul pe care îl vor depune în anii următori. Pentru a îndeplini această viziune, va trebui să o fac cu echipa administrativă din Primărie. Cei care vor dori să fie parte din această viziune și sunt pregătiți să depună efort pentru binele orașului nostru.

Cred că mare parte a actualilor angajați din Primărie, viitorii mei colegi, de abia așteaptă ca cineva să-i pună în valoare și să aibă satisfacția că fac parte din proiectul care va fi de referință peste generații, pentru că vor fi cei care au contribuit la Suceava noastră modernă și frumoasă.

Să conduci o echipă este un privilegiu. Care poartă cu el responsabilitatea de a-i susține și de a-i îndruma în viața profesională. Un privilegiu care apare atunci când rostim cuvântul ”lider”.

Sincer, nu dau foarte mare importanță definiției acestui cuvânt. Dar prin acest cuvânt înțeleg un om care încurajează, motivează și inspiră colegii cu care lucrează pentru ca ei să poată să crească și să creeze un viitor mai bun pentru noi toți. Un om care își unește colegii și formează o echipă adevărată. Indiferent de diferențele de opinie. Un om care stabilește o acțiune îndrăzneață și îi face și pe ceilalți colegi parte în această viziune. Un om care se cunoaște foarte bine, își știe bunele și relele și nu caută să fie ceva ce nu e. Care recunoaște când greșește, face ceea ce promite, întotdeauna. Și întotdeauna alege calea corectă, nu calea ușoară.

Un om care îi ascultă pe oameni și îi tratează cu respect, construind relații de încredere. Care valorizează diferențele de toate naturile și le dă tuturor  dreptul la dreptatea lor. Un om ferm și hotărât în drumul lui, dar, în același timp, atent la vocile din jurul lui. Un om care chiar crede în ceea ce face și acest lucru îi dă energie, devotament și determinare.  Înțeleg un om bun, cu inima curată, pe care să te bucuri când îl vezi.

Aceasta este viziunea mea asupra cuvântului ”lider”.  Pentru mine este un ghid pe care îl îmbrățișez și punct de referință în comportamentele mele.

Misiunea mea este să adun toate ideile oamenilor din cartiere, a medicilor, a profesorilor, a oamenilor de afaceri. Să facem un plan îndrăzneț și coerent, iar acesta să fie planul de dezvoltare reală a Sucevei. Și să îl punem în practică.

Misiunea mea este să fac tot ceea ce depinde de mine, pentru ca oamenii să nu mai aibă așteptări mici de la administrație.

Pentru ca un oraș să prospere, pentru ca Suceava să prospere, trebuie ca sucevenii să aibă așteptări mari de la administrație și să punem în permanență, împreună cu presa, presiune pe administrație.

Pentru mine Suceava înseamnă acasă.

Am energia și determinarea pentru ca împreună  să facem ceea ce nu a mai făcut nimeni pentru Suceava. Mă voi zbate zi și noapte pentru asta. Vom face împreună, noi, nu eu, să fie frumos la noi acasă. Să ne placă să ne trăim viața la noi acasă, în Suceava noastră!”   

Please follow and like us:

One thought on “Dan Ioan Cușnir: ”Am energia și determinarea pentru ca împreună să facem ceea ce nu a mai făcut nimeni pentru Suceava. Vom face împreună, noi, nu eu, să fie frumos la noi acasă”

  • 21 august 2020 la 9:38
    Permalink

    Mars acasa potaie psdista. Mananci rahat cu tona.Vrei sa-l vinzi si la dobitocii care mai cred in Ciuma Rosie.Reprezinti un partid de hoti ordinari care a tepuit Romania 30 de ani.Mai aveti curajul sa cereti votul romanilor? Nemernicilor.O sa va dam la lada de gunoi a istoriei dupa votul din acest an.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.