Dan Roibu, consilier municipal ALDE Suceava: ”Replică la elucubrațiile unui inocent care conduce țara, despre învățământul românesc”

Consilierul local ALDE al municipiului Suceava, Dan Roibu, a transmis un comunicat de presă prin care își exprimă dezacordul față de ideea vehiculată prin Parlament de a se introduce șomaj tehnic pentru cadrele didactice. Această idee a fost propusă, precum se știe, de către deputatul Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaților

Prezentăm mai jos acest comunicat, intitulat:

Replică la elucubrațiile unui inocent care conduce țara, despre învățământul românesc

Vreți să aplicați șomajul tehnic in învățământul românesc ? Foarte amuzant, domnule deputat. Am avut mereu ca principal scop susținerea sectorului privat. Este adevărată această afirmație că trebuie susținut, pentru că el, în mare parte, aduce plus valoare României.

Totuși, în toate politicile noastre , de criză, ca acum, sau pe timp de pace, am ținut cont de învățământul românesc, cel care creează și educă forța de muncă pentru sectorul privat. Fiecare domeniu are nevoie de o modalitate individuală de abordare. Nu poți aplica aceeași măsură învățământului, unde se face multă muncă cu lefuri mici, ca altor profesii sau domenii.

 Domnul deputat cred că a făcut școală pe altă planetă, acolo unde nu s-ar aplica principiile practicate în toate sistemele didactice de pe Pământ.

Ai habar, domnule deputat ce fac acum profesorii? Își frâng mâinile si își fac griji despre efectele acestui repaos dat de pandemie :
– sincope în educația elevilor ce determină o diminuare a deprinderii de a învăța ;
– stagnare în asimilarea materiei;
– întreruperea unui curs profesional dat de aplicarea la examene si modalități de verificare.


Mai știi ce fac profesorii acum ? Susțin emoțional și le arată elevilor o altă modalitate de a comunica, la fel de eficientă ca metoda clasică de predare față în față, în aceeași sală de clasă. Avem mijloace performante de a ține legătura prin aplicații on-line. Elevii sunt încântați și participativi. Să profităm de acestea. Să redefinim învățământul românesc cu experiențe deprinse acum, pe timp de criză. Să nu lăsăm incompetența să creeze sinistre situații, ca cele de azi, de aici, de lângă noi.

Ajunge domnilor! Luați laba de pe profesori!

(Dan Roibu, consilier local ALDE al municipiului Suceava)

Please follow and like us:

One thought on “Dan Roibu, consilier municipal ALDE Suceava: ”Replică la elucubrațiile unui inocent care conduce țara, despre învățământul românesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *